300 retete delicioase de post (Mihaela Enache)

300 retete delicioase de post (Mihaela Enache)
-15%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Gastronomie
8,19 lei
9,63 lei (-14,95%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

In fiecare an, calendarul ortodox marcheaza zilele in care se posteste. Este un mod de a pregati trupul si sufletul pentru marile sarbatori ce urmeaza.

Dintre toate posturile, cel mai lung si mai sever este cel al Pastelui, care dureaza sapte saptamani. In aceste perioade, alimentatia se restrange doar la preparate din legume si fructe, iar in zilele de dezlegare se pot consuma si preparate din peste.

Desigur, multora dintre noi asemenea restrictii pot parea greu de respectat, dar sa nu uitam efectele benefice pentru sanatatea corpului si in egala masura si pentru cea spirituala.

In timpul postului, gospodinele se confrunta si cu o problema presanta: oare ce mai putem gati astazi gustos si hranitor? Cele 300 de retete pe care vi le propune aceasta carte va vor scapa cu siguranta de grija. Veti avea astfel posibilitatea sa oferiti celor dragi preparate dintre cele mai delicioase.


DIN CUPRINS:

SUPE, CIORBE, BORSURI

1. Bors de cartofi
2. Bors de dovlecei
3. Bors de fasole uscata
4. Bors de fasole verde
5. Bors de sfecla
6. Bors de zarzavat
7. Ciorba cu Pleurotus, legume si paste
8. Ciorba de cartofi
9. Ciorba de ciuperci cu varza acra
10. Ciorba de fasole uscata
11. Ciorba de fasole verde
12. Ciorba de legume
13. Ciorba de loboda
14. Ciorba de salata
15. Ciorba de sfecla rosie
16. Ciorba de spanac sau stevie
17. Ciorba de sparanghel cu usturoi
18. Ciorba de varza acra
19. Ciorba de varza cu cartofi
20. Ciorba de varza murata si ciuperci
21. Ciorba de varza rosie si fasole alba
22. Ciorba falsa de burta
23. Supa boiereasca
24. Supa de conopida
25. Supa de legume
26. Supa de mazare
27. Supa de rosii cu taietei
28. Supa de spanac
29. Supa de telina
30. Supa de usturoi


Fragmente:

Chiftelute de legume

• 3 cartofi,
• 1 dovlecel,
• 1 morcov,
• 1 ceapa,
• 2 catei usturoi,
• 1 legatura marar,
• ulei,
• sare,
• piper,
• pesmet.

Cartofii se spala de pamant si se pun ia fiert cu tot cu coaja in apa rece. Dovlecelul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Usturoiul si ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica. Dupa ce s-au fiert cartofii, se curata de coaja si se dau si ei pe razatoarea mare. Se amesteca toate aceste ingrediente, se adauga mararul tocat marunt si cateva linguri de pesmet (vreo 5-6 linguri). Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa compozitia sa se odihneasca timp de 10 minute. Cu mana uda se formeaza chiftelute care se prajesc in ulei incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.



Nr. de pagini: 272
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.134 sec