77 Istorii si retete din Epoca de Aur

77 Istorii si retete din Epoca de Aur
-30%
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 144
Categoria: Gastronomie
10,50 lei
15,00 lei (-30%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

77 Istorii si retete din Epoca de Aur -

Pai, atunci cand iti intra vazduhul in frigider si mai ai doua guri de hranit, trebuie sa fii inventiv. Sa vezi ce rapid iti vin ideile si ce viteza ai la mers. Nu mai vorbim
de acuitatea vizuala. Radeam deunazi cu o colega. Inventasem un joc: pe strada, ne uitam la o sacosa, a celui care venea din sens opus, si trebuia sa ghicim ce este in ea.
Era un joc trist, dar noi vedeam partea vesela a situatiei. Asa ajunsesem de experte, incat si din mersul unui vanzator ne dadeam seama daca a primit marfa sau nu.
Si nici nu faceam nazuri ca marfa era cumparata din cartier, nu de la Piata Amzei!
Retetele doamnei Vre sun delicioase, dar si economice... Aleg cateva dintre cele pe care le-am testat in bucatarie: Aperitiv cu peste afumat, Gulas, Pateuri cu ciuperci,
Rulada fabtastica, Tocanita de iepure, Stavrid umplut cu ciuperci, Cartofi si aripioare de pui cu usturoi.
Despre supravietuirea in comunism s-au scris sute si mii de pagini, mai ales in ultimii ani. Jurnalul National a avut chiar o initiativa extraordinara, reluand, la 20 de ani distanta, editarea ziarului Scinteia, in incercarea de"rescrirere" a anului 1989. Dupa doua decenii de la caderea comunismului, Veronica Bectas ne propune o carte mai putin obisnuita despre"istoria marunta" a acelor ani:"77 istorii si retete din Epoca de Aur" (Editura Cartex), o culegere de 77 de texte care balanseaza intre statutul de reportaj crud si cel de povestire coapta, alaturi de care stau tot atatea blide cu mancare gatita dupa retetele de-acum un sfert de veac.
"Radiografiile culinare", rubrica pe care Veronica Bectas a tinut-o in paginile Scinteii (noi), au fost o insiruire de"povesti de razboi", pigmentate cu anecdote despre cozile nesfarsite la alimente, cu gratitudine pentru istetimea si priceperea gospodinei romance, care reusea, din mai nimic, sa hraneasca o familie numeroasa."Cozile la carne sau la unt erau razboaiele lor, ratia de ulei, zahar si faina era un paragraf din legea lor martiala", scrie Simona Lazar, editorul Jurnalului de Bucatarie, in"Pre-zicerea" cartii.
Vezi și alte cărți: Retete

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.110 sec