Cerul vazut prin lentila (editia a V-a revazuta)

Cerul vazut prin lentila (editia a V-a revazuta)
-18%
ISBN: 973-46-0155-5
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 312
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,45 lei
22,50 lei (-18%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Cuprins: Despre bascalie - Arta si echivocul compromisului - Intre erratum si syllabus - Oamenii de stiinta si birfa - Metohuri, mitocani si autentici - Viata inimitabila - Metamorfozele lui Iphis - Poporul meu si cu mine - Despre taran - Degetul luminos al lui Maiorescu - Ce este "poporul"? - Imaginea identitatii - Renasterea si imaginalul

Descriere:
Cuvint inainte de Virgil Ierunca. Grafica de Dan Perjovschi.
"Patapievici este o investitie spirituala de rang european. Practic, el ar putea oricind sa predea istoria ideilor la orice universitate din lume, sa faca tomuri savante de filosofia culturii, sa conduca institutii de prognoza economica ori sociala. Disociaza impecabil si asociaza socant-revelator, face chirurgie de idei, insa nu gindeste in -«halat alb-», ci cu un sensorium luxuriant. Impregnat de spirit matematic, de pasiunea corporalizarii geometrice a rationamentului, el dispune insa de acel spirit de finete ce pune in acord taietura profesionala cu emotia pura. Savant cu gesturi de copil. Si invers." (Dan C. Mihailescu)
"Cu H.-R. Patapievici nu te poti intilni decit intr-un -«eveniment de adevar-». Dupa ce ai inteles de ce migreaza in distanta: spre a converti mereu onestitatea-i intelectuala in pasiune. E greu de ghicit ce va deveni. Un epistemolog de virste noi? Un hermeneut ingrijorat? Sau inca altceva? Stim insa de pe acum ca e -«capitalist-»: are o inima dreapta." (Virgil Ierunca)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Omul recent
-18%
34,44 lei
42,00 lei (-18%)
Politice
-18%
23,78 lei
29,00 lei (-18%)

Cărți noi - Carti diverse

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.116 sec