Ciuperca Champignon in alimentatia omului (Agaricus Bisporus)

Ciuperca Champignon in alimentatia omului (Agaricus Bisporus)
Anul publicării: 2006
19,90 lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Dragi cititori,
Lucrarea de fata are drept scop cunoasterea detaliata a ciupercii de cultura Champignon (Agaricus Bisporus): istoric, descriere botanica, tehnologie de cultura la standarde
europene, valuare nutritiva, retete culinare.

Aceasta lucrare are doua componente:
A) Prima componenta arata cine este si ce este aceasta ciuperca champignon (Agarius bisporus). Este o leguma fara frunza si floarea si este cultivata pe un strat de pamant numit"turba" asezat pe un pat de compost insamantat cu miceliu, aceasta trecand printr-o serie de faze tehnologice moderne, da nastere acestei ciuperci cu calitati deosebite. Originea ei este ciuperca de balegar crescuta pe pasune si are denumirea latina" Agaricus macrosporus".
B) A doua componenta arata ce inseamna ciuperca Champignon in alimentatia omului si cunoasterea ei in preparatele culinare. Ca aliment inlocuieste carnea aproape in totalitate cu deosebirea ca nu contine colesterol, fapt pentru care se mai numeste si"carne vegetala".
Recomandari: - intareste sistemul imunitar, in curele de slabire, in scaderea obezitatii precum si la persoanele in varsta prin consumarea lor cat mai frecventa im stare proaspata sau gatite. Fe asemenea se folosesc si in zilele de post ale anului sau posturile mari calendaristice. Aceste calitati pot fi incercate prin multiple retete culinare cu ciuperci, prezentate in aceasta lucrare.

Anul aparitiei: 2006
Nr.pagini: 223
Format: 17x24

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.098 sec