Compensatia. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta (Editia 2)

Compensatia. Reglementare. Doctrina. Jurisprudenta (Editia 2)
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Cod
Preț: 23,92 lei
29,90 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

„Cea de-a doua editie a lucrarii reprezinta rezultatul aplicarii cercetarii practicii din dreptul civil si comercial in realitatea din sistemul juridic romanesc de dupa intrarea in vigoare a Noului Cod civil, legiuire ce inlocuieste Codul civil aplicabil la momentul primei editii.
Aparent, existenta mecanismului compensatoriu pare necesara, iar aplicarea clara. Din punct de vedere juridic insa, definirea naturii acestei institutii prezinta mai multe dificultati.
Avandu-si originea in necesitati de ordin economic, compensatia permite simplificarea relatiilor dintre datornicii reciproci, evitand in acelasi timp un dublu transfer de fonduri. Acest mecanism il garanteaza pe fiecare creditor impotriva relei-vointe sau a insolvabilitatii celeilalte parti. Mai mult decat atat, in lumina schimbarilor aduse de intrarea in vigoare a Noului Cod civil, vom gasi noi intrebuintari ale termenului de compensatie si schimbari majore in ceea ce priveste procedura aplicarii acestei institutii”.Numar pagini:248
Anul aparitiei:2012
Vezi și alte cărți: Civil, Comercial, Juridic

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.115 sec