Concursul national de matematica aplicata Adolf Haimovici. Editiile 1997 - 2013

Concursul national de matematica aplicata Adolf Haimovici. Editiile 1997 - 2013
-20%
Editura:
Anul publicării: 2014
Preț: 24,00 lei
30,00 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Ideile profunde au nevoie de mult rastimp de aplecare. Ideea de plecare a acestui concurs apartine indiscutabil domnului Adolf Haimovici, care intr-o disputa de idei a afirmat ca elevii sunt egali chiar daca dintr-un motiv sau altul sunt repartizati pe sectii diferite iar ei nu sunt apropiati suficient. Ideea unei forme de olimpiada artificiala pentru diverse sectii ale invatamantului ii apropie.

Iasiul a incercat aceasta intr-un concurs, initial pe plan local, numit Adolf Haimovici. O denumire corecta, deoarece conteaza ideea care l-a nascut si ridicat. Din fericire, a mers bine pe plan local, pornind treptat, mai timid poate, si alte concursuri Adolf Haimovici locale. Asa ca a aparut fireasca ideea de a renunta la denumirea de concurs local pentru a deveni concurs national.

Printre matematicienii pasionati de evolutia olimpiadelor au fost multi care s-au dedicat editurii Taida. Nu cred sa reproseze nimeni ca acestia colaborau in primul rand cu editura Taida, care si-a adjudecat dreptul de a edita cartea.

Cu oarecare curaj trebuie privita evolutia comparativa a elevilor din cadrul olimpiadelor de matematica aplicata si a celor din cea teoretica. Este greu de spus care olimpiada va colecta mai multi participanti, ce imbolduri vor crea, ce imagini vor avea olimpiadele in randul elevilor.

In calitate de prefatator sunt obligat sa ma refer cu majuscule la sprijinul acordat acestei olimpiade aplicate de catre autorii acestui volum: Nicu Miron, Timofte Cristina, Ioan Secrieru, Mihai Ispas, Gheorghe Slabu si Radu Strugariu. Laudabila este decizia Facultatii de Constructii de Masini de a sprijini cu toate puterile aceasta actiune. Se impune aici mentionarea decanului Gheorghe Nagit.

Va invitam sa studiati aceasta pregatire pentru olimpiadele de matematica aplicata.


Autori: Cristina Timofte, Gheorghe Slabu, Ioan Secrieru, Mihai Ispas, Nicu Miron, Radu Strugariu
Anul aparitiei: 2014
Format: 16. 5 x 23. 5
Nr. pagini: 392

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.348 sec