Contributii la studiul obligatiilor civile

Contributii la studiul obligatiilor civile
-10%
Autor:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 44,10 lei
49,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Lucrarea"Contributii la studiul obligatiilor" civile cuprinde un numar considerabil de studii publicate de autor in revistele de specialitate, majoritatea in ultimul deceniu, selectate cu intentia ca problematica lor sa apartina realitatilor juridice din zilele noastre. Unele dintre ele se inscriu in spatiul raspunderii civile, altele au ca tematica operatiile si mecanismele juridice prin care se obiectiveaza dinamica obligatiilor civile.

De asemenea, in cateva studii de mare intindere, sunt puse in discutie mijloacele juridice aflate la dispozitia creditorilor pentru a-si putea realiza dreptul de gaj general asupra patrimoniului debitorului. Ultimul studiu este consacrat prezentarii unui tablou general al raspunderii civile, asa cum rezulta din textile noului Cod civil, prin raportare la regimul sau juridic actual.

Speram ca analizele ce alcatuiesc continutul acestor studii vor fi utile pentru doctrina de specialitate si jurisprudenta in materie, prin modul de abordare, argumentarea solutiilor formulate si unitatea integratoare in ambianta careia au fost realizate. Apreciem ca exista toate premisele ca ele sa constituie repere sau macar motive de reflectie adanca pentru innoirea constructiei stiintifice a teoriei generale a obligatiilor civile in acord cu trebuintele sociale.

Nr. de pagini : 522
Anul aparitiei : 2010

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.113 sec