Curs de filosofie morala

Curs de filosofie morala
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Curs
Preț: 22,92 lei
27,95 lei (-18%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Cursul de filosofie morala al lui Vladimir Jankelevitch a fost tinut la Universitatea Libera din Bruxelles in 1962-1963. El difera insa, prin factura sa, de remarcabilele lucrari pe care Jankelevitch le-a consacrat eticii ori chiar de cursurile sustinute la Universitatea Sorbonne. De aceasta data, Jankelevitch se dovedeste foarte didactic, recurge la o prezentare atent sistematizata si nu ezita sa faca numeroase re-ferinte precise la istoria filosofiei. Totusi, nu-si abandoneaza temele predilecte, precum raporturile intre morala si timp, intre morala datoriei si cautarea fericirii sau intre viata morala si cea religioasa. De altfel, o consistenta sectiune din finalul volumului ilustreaza comparativ fiecare tema a cursului cu ample citate din alte opere ale autorului.

Caracterul aparte si interesul acestui curs, in care se intilnesc profe-sorul si filosoful moralei, constau tocmai in intersectarea acestor doua„linii” de gindire. Caci, asa cum spune autorul,„morala tinde sa invadeze intreaga existenta. Nu este nimic omenesc care sa nu fie moral”.


Cuprins: Reducerea eticii la estetica - Raporturile dintre viata morala si viata religioasa - Raporturile dintre etica si psihologie - Raporturile din-tre viata morala si datul psiho-biologic - Morala datoriei in care datul este considerat un obstacol - Realitatea morala conceputa prin raportare la viitor - Atitudini morale care se raporteaza la trecut

Text stabilit, adnotat si prefatat de Francoise Schwab
Traducere de Adrian Serban

Anul aparitiei: 2011
Format: 145x225
Nr. pagini: 148

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.099 sec