Datina Ceaiului

Datina Ceaiului
Editura:
Anul publicării: 2009
18,00 lei
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Datina Ceaiului Ceaiul este una dintre cele mai populare si revigorante bauturi din lume, dar v-ati gandit vreodata la istoria din spatele unei cesti de ceai sau la modul in care planta a fost crescuta si ceaiul a fost pregatit?

In Datina ceaiului, maestrul Lam reinvie legendele din jurul acestei stravechi, renumite bauturi chinezesti, aratandu-ne cine a descoperit ceaiul, cum si-au dobandit numele diferitele varietati de ceai si cum s-a raspandit cultura ceaiului in intreaga lume. El explica si complicatul proces al cultivarii diverselor soiuri de ceai si al pregatirii frunzelor pentru infuzie.

Desi numeroase varietati de ceai sunt inca pregatite in modul traditional, maniera in care bem ceaiul s-a schimbat substantial– in lumea ocupata de azi, majoritatea oamnilor isi beau ceaiul pe fuga si putini sesizeaza daca e un ceai banal, produs in masa, sau un amestec de calitate cu o aroma unica. Maestrul Lam reinvie„datina ceaiului“ si va poarta pas cu pas prin ceremonia chinezeasca corespunzatoare, de la alegerea serviciului de ceai si incalzirea apei pana la servirea si savurarea ceaiului ales.

    * Redescoperiti arta simpla a relaxarii in fata unei cesti de ceai.
    * Invatati sa puneti in practica ceremonia traditionala ca sa obtineti cel mai bun ceai si ca sa va schimbati pentru totdeauna impresia despre acesta.
    * Descoperiti gusturile subtile si aromele delicate ale diferitelor ceaiuri.
    * Urmariti pasionanta istorie a ceaiului din 2700 i.Hr. pana azi.
    * Descoperiti proprietatile curative ale ceaiului puse in lumina de cercetarile stiintifice actuale.
    * Tratati bolile comune cu una dintre cele 20 de retete traditionale de ceai.

Maestrul Lam este o autoritate internationala in mai multe arte chinezesti, printre care medicina traditionala chinezeasca, Feng Shui, Tai Chi si Chi Kung. Pregatit de maestri din China, Hong Kong si Taiwan, el preda aceste arte in Occident de mai bine de 20 de ani. Maestrul Lam este autorul a alte sase carti: Ghid de Feng Shui, Feng Shui personal, Bucatarie Feng Shui (toate aparute la PRO Editura si Tipografie) si Calea energiei, Calea vindecarii, Tai Chi pas cu pas (in curs de aparitie).

Lai Kam Sin este practicant desavarsit de arte martiale si a redactat alaturi de sotul sau, maestrul Lam, lucrarea Bucatarie Feng Shui. Fiul lor, Tin Yu, a absolvit recent Imperial College din Londra.

Format: 17/23.5cm; 144 pagini.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.160 sec