Dictionar de civilizatie egipteana - Larousse

Dictionar de civilizatie egipteana - Larousse
-20%
ISBN: 973-9243-13-4
Pagini: 313
Categoria: Dictionar
Preț: 13,04 lei
16,30 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Descriere:

Autorul acestui dictionar s-a straduit sa redea succinct o imagine de ansamblu a civilizatiei egiptene de la origini si pana in epoca tardiva. Perioada greaca a fost lansata deoparte, caci Ptolemeilor au remaniat vechile institutii ale faraonilor; i vremea lor s-a dezvoltat o cultura de tip nou, care apartine, sub multe aspecte, elenismului. Desigur, in timpul Ptolemeilor, ca si mai tarziu, sub stapanirea imparatilor roamani, carora dregatorii egipteni le-au acordat titulaturi egiptene lipsite de semnificatie reala, s-au pastrat, sub forma limbii demotice, cu o scriere proprie, pana la sfarsitul Antichitatii clasice, iar scrisa cu caractere preluate din alfabetul grecesc a fost pastrata pana tarziu, sub forma limbii copte.
Acest dictionar din seria Istoria a colectiei Larousse ne infatiseaza intr-o perspective noua religia, arta, istoria, modul de viata si institutiile egiptenilor, incepand din preistorie si pana in vremurile ultimelor suverani ai Egiptului.
In textile literare si sapientele ale vechiului Egipt apar in genere idei care si-au pus amprenta asupra gandirii si ritualurilor lumii antice; cititorul va putea observa ca unele ecouri ale acestora se regasesc chiar si in credintele religioase care au razbatut pana in zilele noastre.

Traducerea de Cristina Muica

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.113 sec