Familia în dezordine

Familia în dezordine
-28%
ISBN: 973-707-074-7
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 184
Categoria: Familie
Preț: 18,00 lei
25,00 lei (-28%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Familia în dezordine.

Descriere:

Deconstruită, refăcută, monoparentală, homoparentală, artificial zămislită, familia occidentală este astăzi supusă unei mari dezordini din care decurg, după cum ni se explică, destule catastrofe: copiii violatori şi violaţi, profesorii maltrataţi, periferiile cuprinse de delincvenţă. Epoca noastră generează totodată o angoasă profundă: dezorientată de pierderea autorităţii tatălui, mutilată de liberalizarea moravurilor, zdruncinată de precaritatea proprie economiei moderne, familia ne apare ca fiind din ce în ce mai puţin capabilă să transmită valorile pe care le-a întruchipat vreme îndelungată. Or, în acelaşi timp ea nu a fost niciodată revendicată mai mult ca acum drept lăcaşul prin excelenţă al deplinei dezvoltări individuale.
Din moment ce tatăl nu mai e tată, femeile controlează procreaţia, iar homosexualii au posibilitatea de-a intra în procesul filiaţiei, familia nu este oare în cele din urmă condamnată şi, o dată cu ea, posibilitatea fiecăruia dintre noi de-a ne construi ca subiect?
Această carte este dedicată înţelegerii acestei dezordini, elucidării misterului acestor tulburări şi imaginării viitorului.

Elisabeth Roudinesco este istoric şi conferenţiar la Ecole Pratique des Hautes Etudes. De acelaşi autor, Editura TREI a mai publicat şi: Jacques Lacan. Schiţa unei vieţi, istoria unui sistem de gândire; La ce bun psihanaliza; Dicţionar de psihanaliză (în colaborare cu Michel Plon); Întrebări despre ziua de mâine. Psihanaliză şi deconstrucţie (împreună cu Jacques Derrida).

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.131 sec