Filosofia politica a lui Platon

Filosofia politica a lui Platon
-18%
ISBN: 973-46-0126-1
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 336
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,37 lei
22,40 lei (-17,99%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Cuprins:
Mitul lui Glaucos (Andrei Cornea) - Filosofie si libertate. Mitul pesterii si conditia politicului la Platon (Vasile Musca) - Despre tiranie si alte neintelegeri (Adela Cimpean) - Doua morfologii politice si o istorie (Andrei Bereschi) - Ahile si Ulise. Stapinirea adevarului si modelul politic al Republicii (Alexander Baumgarten) - Un exercitiu logic si politic in Omul politic a lui Platon (Mihai Maga) - Inca o data Platon. Jan Patocka si grija fata de suflet (Mihai Maci) - Platon si politica erotica. De la cel sedus la cel redus (Anton Adamut) - Platon, politica si spiritul "totalitarismului estetic" (Sorin Borza)

Descriere:
Traducerea in limba romana a textelor selectate din opera politica platoniciana de Anca Crivat, Elena Popescu, Andrei Cornea, Catalin Partenie.
Gindirea politica europeana este fundamentata pe o serie de concepte, surse pe care le purtam in noi ca pe o suma de decizii tacite ce ne constituie ca fiinte destinate unei comunitati. Meditatia asupra filosofiei politice a lui Platon este un exercitiu de reconstituire arheologica a acestor surse. Volumul continua initiativa dialogului in jurul Filosofiei politice a lui Aristotel si propune acum un dialog al traditiilor si al exegezelor platonizante, fiind in egala masura un ghid in studiul platonismului politic si un spatiu receptiv al diversitatii interpretilor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.110 sec