Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa

Foamea si abundenta. O istorie a alimentatiei in Europa
-20%
ISBN: 973-681-349-5
Editura:
Anul publicării: 2003
Pagini: 208
Categoria: Carti diverse
13,92 lei
17,40 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Cuprins: Timpul foamei - Barbari si romani - Carnea celor puternici - Piinea (si vinul) lui Dumnezeu - Ghiftuirea si postul - "Terra et silva" - Da-ne noua astazi piinea noastra cea de toate zilele - A minca mult si bine - Gastronomie si foame - O Europa carnivora? - A minca de post - Abundenta saracilor - Ferocitatea burgheza - Mutatii ale gustului - Droguri vechi si noi - Cartoful, intre agronomie si politica - Alimentatie si populatie - Revansa carnii - O hrana pentru toate anotimpurile - Placere, sanatate si frumusete

Descriere:
Traducere de Elena Caraboi. Ce istorie poate naste conflictul dintre politica si economie in privinta cartofului? Citi dintre noi s-au gindit ca e posibila o istorie care porneste de la modul in care oamenii se hranesc? Analizind modul de alimentatie al omenirii de-a lungul vremii, Massimo Montanari demonstreaza tocmai existenta unei astfel de istorii - o istorie a foamei si abundentei, în care si imaginarul joaca un rol decisiv; o istorie care nu vrea nicidecum sa fie "altfel" sau "alternativa", caci tocmai in virtutea centralitatii sale existentiale, istoria alimentatiei curge in strinsa sintonie cu "celelalte" istorii, determinindu-le si fiind determinata de ele.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.125 sec