Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita

Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Carti diverse
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita. Prezentare - Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita. Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita

Tema"Geto-dacii din bazinul superior si mijlociu al raurilor Dambovita si Ialomita", este importanta prin faptul ca valorifica cercetari locale, periegheze si studii elaborate in urma unor descoperiri numismatice sau ceramice, aducand in discutie importanta asezarilor din aceasta zona, stiut fiind faptul ca aceasta zona a constituit cea mai favorabila cale de comunicatii dintre regiunea sud-dunareana si zona nord carpatica.
Semnificativ este faptul ca in zona cursurilor Dambovita Ialomita, sunt semnalate descoperiri monetare, cuprinzand tezaure si monede izolate, ce contin emisiuni monetare grecesti, macedonene, romane si locale, fiind asociate cu alte vestigii arheologice, materializate in descoperiri ce includ materiale ceramice, obiecte de podoaba, unelte, arme, obiecte de uz casnic.

Nr. pag:112

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.117 sec