Gheorghe Mencinicopschi. Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete - ortodietoterapie

Gheorghe Mencinicopschi. Adevarul despre alimente, nutritie sanatoasa si diete - ortodietoterapie
-10%
Editura:
Anul publicării: 2012
98,28 lei
109,20 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

Prezentare: Mai mult ca oricand, problema unei alimentatii sanatoase si a unor diete echilibrate suscita interesul milioanelor de consumatori de alimente mai mult sau mai putin sanatoase cumparate din supermarketuri, piete, magazine alimentare. Daca vrem sa fim sanatosi, sa citim cu luare aminte aceasta lucrare a profesorului Mencinicopschi – care este o somitate in materie de nutritie sanatoasa – si a colaboratorilor sai, si sa invatam sa ne ferim singuri de… otrava din farfurie! Cartea nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca nimanui: medici, farmacisti, dar si, de ce nu, mame gospodine care vor sa-si hraneasca sanatos familia.

Cuprins: Cum mananca romanii. Calitatea alimentului. Alimentul – matricea alimentara. Nutrigenomica – epigenomica – informatia matricei alimentare. Suplimente nutritionale si alimente functionale. Rolul grasimilor in alimentatia umana. Digestia. Clasificarea alimentelor. Prelucrarea casnica si industriala a alimentelor: gastronomia nutritionala. Calitatea caloriilor. Detoxifierea organismului. Maladii cardiovasculare. Alcoolul si paradoxul francez. Fierul – paradoxul metabolic. Sistemul imunitar. Sistemul nervos. Terapiile nutritionale in prevenirea si tratamentul maladiilor respiratorii. Boli metabolice, supraponderalitate – obezitate, diabet – guta, sindrom metabolic. Stresul oxidativ – status proinflamator sistemic subclinic. Cancerul. Alimentatia – nutritia si sanatatea sistemului osos. Sistemul endocrin. Sistemul reproducator – sistemul urinar. Imbatranirea: boala sau proces natural, piele – vedere – auz – climacterium. Restrictia alimentara, functia imuna si efectele anti-imbatranire. Acrilamida si sanatatea. Caracterizarea nutritionala a unor alimente si categorii de alimente. Ceaiul – Camellia sinensis. Lista plantelor toxice (ESCOP). Dictionar de termeni.

Adresabilitate: Medici specialisti nutritionisti, endocrinologi, publicul larg de toate varstele.




Nr. de pagini: 960
Numar figuri: alb-negru: 30; color: 49
Format: 16/70*100
Anul aparitiei: 2012
Autori: Autori: Gheorghe Mencinicopschi, Ioana Claudia Mencinicopschi, Cristina Cimpean
 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.118 sec