Ghid de mediere

Ghid de mediere
-25%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 22,50 lei
30,00 lei (-25%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Incepand din 2006 se discuta din ce in ce mai mult in societatea romaneasca despre mediere. Poate nu suficient de mult pentru a contribui la o utilizare rapida si pe scara larga a medierii ca alternativa de solutionare pe cale amiabila a disputelor, dar indeajuns pentru a constata cat de putina literatura de specialitate in domeniul medierii exista pana in acest moment pe piata romaneasca.
 
Ce este medierea si ce ne poate oferi, intr-o societate moderna, dinamica si orientata spre eficienta?
 
Autorii si-au propus si au reusit sa vina in intampinarea publicului larg cu cateva definitii, aprecieri, precizari si clarificari, grupate intr-o forma accesibila, cu o informatie elegant organizata, astfel incat parcurgerea acestei carti sa ofere raspunsuri la cele mai multe dintre intrebarile formulate de potentialii beneficiari ai serviciului de mediere. Pe de alta parte, medierea este o profesie noua, aflata la inceput de drum, cand orice contributie care conduce la clarificarea unor aspecte de ordin practic pentru mediatori este bine venita. Desi legea cadru de organizare a profesiei accepta existenta unor stiluri diferite, iar practica internationala a inregistrat deja multiple utilizari ale medierii ca proces structurat, este totusi nevoie de o unitate de abordare din punct de vedere al documentelor pe care mediatorul le intocmeste.
 
Cartea de fata ofera pentru mediatori un model de organizare a acestor documente, in corelare directa atat cu obligatiile mediatorului, cat si cu asteptarile beneficiarilor procedurii de mediere. Nu in ultimul rand, autorii incearca sa ofere raspuns la cele mai frecvente intrebari venite din partea magistratilor, cu intentia de contribui la cresterea gradului de utilizare a serviciilor de mediere in relatie cu activitatea organelor judiciare. In concluzie, lucrarea de fata este o lectura utila ca informatie atat pentru mediatori, cat si pentru beneficiarii serviciilor de mediere. Ea aduce elemente de teorie strict necesare pentru intelegerea conceptului, alaturi de elemente de ordin practic, de organizare a profesiei. Autorii au reusit sa ofere cititorului un Ghid practic cu adevarat util, cu raspunsuri la cele mai frecvente intrebari, dar si cu modele de organizare a activitatii ca mediator.
 
Anca Elisabeta Ciuca
Presedinte al Consiliului de mediere

Despre autor

Cristi Danilet
Claudiu Ignat
Zeno SustacAnul publicarii: 2010
Pagini: 344
Editia: I

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.169 sec