Ghid normativ. Cresterea puilor destinati productiei de carne

Ghid normativ. Cresterea puilor destinati productiei de carne
-10%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Agricultura
26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

Operatorii responsabili cu fermele de pui de carne trebuie sa inregistreze si sa pastreze informatiile privind masurile aplicate pentru a controla si preveni infectiile, in mod specific masurile care au ca obiectiv controlul si prevenirea aparitiei Salmonellei si Campylobacterului zoonotice, precum si inregistrarea testelor efectuate si a rezultatelor acestora.

 PARTEA I. PROTECTIA SI BUNASTAREA PUILOR DESTINATI PRODUCTIEI DE CARNE
 
Ordin nr. 30 din 30 martie 2010 pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind stabilirea normelor minime de protectie a puilor destinati productiei de carne
 
Norma sanitara veterinara privind stabilirea normelor minime de protectie a puilor destinati productiei de carne
Capitolul I. Obiectul si domeniul de aplicare
Capitolul II. Definitii
Capitolul III. Cerinte referitoare la cresterea puilor
Capitolul IV. Instruire si consiliere pentru persoanele
implicate in cresterea puilor
Capitolul V. Inspectii si sanctiuni
ANEXE
Anexa Nr. 1 la norma sanitara veterinara. Cerinte referitoare la exploatatii
Anexa Nr. 2 la norma sanitara veterinara. Cerinte de practicare a unei densitati de populare sporite
I. Cerinte referitoare la notificari si documentare
II. Cerinte referitoare la verificarea parametrilor de mediu
Anexa Nr. 3 la norma sanitara veterinara. Monitorizarea si necontroalele in abator
Anexa Nr. 4 la norma sanitara veterinara. Formarea
Anexa Nr. 5 la norma sanitara veterinara. Criteriile de utilizare a unei densitati de populare sporite
 
Directiva 98/58/CE a Consiliului din 20 iulie 1998 privind protectia animalelor de ferma
 
Directiva 2007/43/CE a Consiliului din 28 iunie 2007 de stabilire a normelor minime de protectie a puilor destinati productiei de carne
ANEXE
Anexa I. Cerinte referitoare la exploatatii
Anexa II. Cerinte de practicare a unei densitati de populare sporite
Anexa III. Monitorizarea si urmarirea in abator
Anexa IV. Formarea
Anexa V. Criteriile de utilizare a unei densitati de populare sporite
 
 
PARTEA A II-A. PREVENIREA SI COMBATEREA BOLILOR
 
Regulamentul (CE) nr. 2160/2003 al Parlamentului European si al Consiliului din 17 noiembrie 2003 privind controlul salmonellei si al altor agenti zoonotici specifici, prezenti in reteaua alimentara
Capitolul I. Dispozitii introductive
Capitolul II. Obiective comunitare
Capitolul III. Programe de control
Capitolul IV. Metode de control
Capitolul V. Schimburi
Capitolul VI. Laboratoare
Capitolul VII. Executia
Capitolul VIII. Dispozitii generale si finale
 
ANEXE
Anexa I. Zoonozele si agentii zoonotici pentru care sunt stabilite obiective comunitare de reducere a prevalentei in conformitate cu articolul 4
Anexa II. Supravegherea zoonozelor si agentilor zoonotici enumerati in Anexa I
A. Cerinte generale aplicate programelor nationale de control
B. Cerinte minime de esantionare
C. Cerinte specifice privind efectivele de reproductie din specia gallus gallus si curcanii de reproductie
D. Cerinte specifice privind efectivele de gaini ouatoare
E. Exigente specifice privind carnea proaspata
Anexa III. Criterii specifice pentru stabilirea serotipurilor de salmonella relevante din punctul de vedere al sanatatii publice
 
Regulamentul (UE) nr. 200/2012 al Comisiei din 8 martie 2012 privind un obiectiv al Uniunii de reducere a Salmonella enteritidis si Salmonella typhimurium la efectivele de pui de carne, astfel cum se prevede in Regulamentul (CE) nr. 2160/2003 al Parlamentului European si al Consiliului
Anexa. Programul de teste necesar pentru verificarea realizarii obiectivului Uniunii mentionat la articolul 1 alineatul (2)
1. Cadrul de prelevare de probe
2. Monitorizarea puilor de carne
2. 1. Frecventa esantionarii
2. 2. Protocol de prelevare a probelor
2. 2. 1. Instructiuni generale pentru esantionare
2. 2. 2. Instructiuni specifice pentru anumite tipuri de exploatatii
2. 2. 3. Esantionarea efectuata de autoritatea competenta
2. 2. 4. Transportul
3. Analize de laborator
3. 1. Pregatirea esantioanelor
3. 2. Metoda de detectare
3. 3. Serotipizarea
3. 4. Metode alternative
3. 5. Depozitarea tulpinilor
4. Rezultate si raportare
4. 1. Calcularea prevalentei pentru verificarea realizarii obiectivului Uniunii
4. 2. Raportare
 
 
PARTEA A III-A. RECOMANDARI SI SFATURI PRACTICE
 
Ghid privind bunele practici de igiena pentru prevenirea si combaterea microorganismelor patogene, in special cu referire la prezenta salmonellei in efectivele de pasari din specia gallus gallus (pui de carne) crescute pentru carne - la ferme si in timpul prinderii, a incarcarii si a transportului acestora
Prefata
Cuprins
Introducere
A. La ferma
1. Biosecuritatea
2. Managementul
3. Monitorizarea si procedurile de recoltare a probelor
4. Curatenia si dezinfectia
B. Prinderea, incarcarea in custi si transportul pasarilor vii
1. Depopularea: instructiuni privind igiena pe durata prinderii si a incarcarii in custi
2. Transportul animalelor vii: instructiuni privind igiena in timpul transportului
C. Pastrarea evidentelor, transferul de date si comunicarea
1. Evidente
2. Pastrarea evidentelor
3. Comunicarea externa
Anexe
I. Trimiteri la legislatie, la planuri de calitate si la alte surse
II. Laboratoare autorizate
III. Definitii
IV. Lista de verificare pentru pregatirea unui plan elaborat in vederea masurilor de biosecuritate si a celor privind curatenia si dezinfectia unitatilor de pui de carne si pentru mijloacele de transport


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 158
Format: A5

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.169 sec