Ghidul cultivatorului de legume. Editia a II-a revizuita si adaugita

Ghidul cultivatorului de legume. Editia a II-a revizuita si adaugita
-20%
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 238
Categoria: Agricultura
23,56 lei
29,45 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

Cultura legumelor, ca domeniu de activitate productiva, in exploatatii cu caracter familial (auto consum) sau comercial (productie de piata), prezinta o mare importanta social-economica, deoarece asigura produse alimentare cu mare valoare biologica (vitamine, fermenti, hormoni, acizi organici, substante volatile), cu efecte bioenergizante si terapeutice, apreciate tot mai mult in hrana omului modern. Pe de alta parte, producatorul dispune de numeroase posibilitati de valorificare a priceperii si eforturilor, prin obtinerea unor rezultate de productie deosebite (productii mari, timpurii, de calitate) care sa-i aduca satisfactii materiale si morale justificate.


Prezenta lucrare isi propune ca, intr-un numar de pagini relativ redus, sa ofere o informatie cat mai bogata si actualizata asupra tehnologiei de cultura a principalelor specii de legume in camp si spatii protejate temporar. Asa se explica si stilul foarte concis si modul de exprimare telegrafic al unor parti din lucrare. Lucrarea se adreseaza atat specialistilor, fiermieri, in exploatatii mai mari, cat si gradinarilor sau cultivatorilor de legume din gradinile familiale. exprimare telegrafic al unor parti din lucrare. Lucrarea se adreseaza atat specialistilor, fiermieri, in exploatatii mai mari, cat si gradinarilor sau cultivatorilor de legume din gradinile familiale.

Cuprins:

I. Particularitatile tehnico-economice ale culturii legumelor (Indrea D.)... 9
Intensitatea culturii de legume... 9
Specificul organizarii productiei de legume. Amplasarea, alegerea si amenajarea
terenului... 10
Dotarea tehnico-materiala... 12
Strucura culturilor, asolamentul si rotatia... 12
Culturile succesive si asociate... 14

II. Lucrarile solului in legumicultura (Indrea D.)... 17
Lucrarile solului in sistemul conventional... 17
Orientari noi in sisteme de lucrare a solului... 23

III. Fertilizarea culturilor de legume (Apahidean Al.)... 26
Specificul nutritiei minerale al plantelor legumicole... 26
Ingrasamintele si sistemul de fertilizare... 27

IV. Producerea rasadurilor pentru culturile de legume (Indrea D.)... 31
Scopul si importanta producerii rasadurilor... 31
Spatiile de producere a rasadurilor si pregatirea lor... 31
Amestecurile de pamant folosite... 36
Tehnologia producerii rasadurilor... 38

V. Semanatul legumelor in camp (Apahidean Al.)... 52
Epoca de semanat... 52
Metode de semanat... 53
Tehnica si mijloacele de semanat... 54
Cantitatea de samanta... 56
Adancimea de semanat... 56

VI. Plantarea rasadurilor (Apahidean Al.)... 58
Epoca de plantare... 58
Timpul potrivit pentru plantare... 59
Pregatirea rasadului in vederea plantarii... 59
Metodele si tehnica plantarii... 60
Adancimea de plantare... 62

VII. Intretinerea culturilor de legume... 63
Combaterea buruienilor (Indrea D.)... 63
Irigarea culturilor (Apahidean Al.)... 71
Combaterea bolilor si daunatorilor (Apahidean Al.)... 75

VIII. Legumele cultivate pentru radacini (Indrea D.)... 78
Morcovul... 78
Patrunjelul... 88
Pastarnacul... 93
Telina de radacina... 95
Sfecla rosie... 100
Ridichea de luna... 106
Ridichea de vara si iarna... 109

IX. Legume bulbifere (Apahidean Al.)... 115
Ceapa... 115
Usturoiul... 126
Prazul... 130

X. Legumele din grupa verzei (Indrea D.)... 134
Varza de capatana... 134
Varza de Bruxelles... 146
Varza chinezeasca... 150
Conopida... 152
Broccoli... 156
Guliile timpurii si de toamna... 158

XI. Legumele solano-fructoase (Indrea D.)... 162
Tomatele... 162
Ardeiul... 175
Vinetele... 181
XII. Legumele cucurbitacee (Apahidean Al.)... 185
Castravetele... 185
Dovlecelul... 194
Pepenele verde... 197
Pepenele galben... 201

XIII. Legumele cultivate pentru pastai si boabe (Apahidean Al.)... 206
Mazarea de gradina... 206
Fasolea de gradina... 212
Porumbul zaharat... 219

XIV. Legumele, verdeturi si condimentare (Apahidean Al.)... 222
Salata de gradina... 222
Spanacul... 227
Cicoarea de gradina... 230
Fetica... 233
Mararul... 234
Cimbrul... 236
Leusteanul... 237
Tarhonul... 239
Bibliografie... 241

Autori: Dumitru Indrea, Alex-Silviu Apahidean
Format:  145 x 205 mm
Anul aparitiei: 2012
Numar pagini: 238

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.153 sec