Guvernarea Constantin Sanatescu. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. Volumul II (20 octombrie-29 noiembrie 1944)

Guvernarea Constantin Sanatescu. Stenogramele sedintelor consiliului de ministri. Volumul II (20 octombrie-29 noiembrie 1944)
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: Carti diverse
Preț: 25,02 lei
27,80 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul al doilea al lucrarii Stenogramele sedintelor Consiliului de Ministri. Guvernarea Constantin Sanatescu cuprinde stenogramele de la sfarsitul primei guvernari a generalului C. Sanatescu, incepand cu acea vineri, 20 octombrie 1944, si continua cu stenogramele sedintelor celei de-a doua guvernari, care s-a desfasurat intre 4 noiembrie si 2 decembrie 1944. Ultima stenograma din volum este, insa, din 29 noiembrie 1944.

 Extras dintr-una din sedintele de guvern:

"Dl. I. Maniu: Domnilor, este o chestiune foarte importanta: S-au distribuit refugiatilor din  Basarabia si Bucovina anumite formulare, pe care trebuie sa le complecteze. Si atunci, a venit la mine o mare delegatie, care mi-a pus urmatoarea problema: Noi am primit aceste formulare, pe care trebuie sa le complectam. Dar daca complectam aceste blanchete, noi declaram ca suntem refugiati si nu suntem romani. Noi ne socotim romani. Noi ne socotim romani si va rugam sa luati o masura oarecare, pentru ca maine poate veni un ucaz din Rusia, prin care se va ordona ca toti cei cari nu suntem romani sa plecam ca romani din  Romania, in Rusia. Noi insa vrem sa fim cetateni si sa ramanem aici in Romania. Daca dam aceste declaratii, nu mai suntem socotiti supusi romani si ramanem in bataia vantului"


Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.134 sec