Iliada. Mituri si legende ale lumii

Iliada. Mituri si legende ale lumii
-25%
Editura:
Anul publicării: 2009
Categoria: Altele
Preț: 11,18 lei
14,90 lei (-24,97%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Iliada. Mituri si legende ale lumii.

Prezentare - Iliada. Mituri si legende ale lumii.

Cele doua mari poeme epice apartinand lui Homer, Iliada si Odissea, povestesc intamplarile legate de lungul razboi dintre greci si troieni; dar, in timp ce Odissea se ocupa de aventurile unuia dintre eroii greci dupa ce s-a terminat razboiul, Iliada povesteste incidentele ce au avut loc in al noualea an al asediului Troiei: cearta lui Ahile cu Agamemnon, prietenia lui cu Patrocles si felul in care l-a razbunat pe acesta.
Homer si-a compus poemele cu vreo trei mii de ani in urma - la cel putin patru sute de ani dupa caderea Troiei ? iar cei pentru care le-a compus cunosteau deja povestea si personajele acesteia. Era una dintre marile povesti ale trecutului lor, care relata ispravile eroilor poporului grec, ale zeilor si zeitelor pe care ii adorau. De aceea Homer nu mai pierde vremea cu descrierea fundalului pe care se petrec intamplarile, ci incepe imediat cu cearta dintre Ahile si Agamemnon, convins ca ascultatorii lui stiau cine sunt cei doi si de ce asediau Troia.
Prologul alcatuit de Barbara Leonie Picard ajuta cititorul la fixarea evenimentelor care au condus la declansarea razboiului dintre greci si troieni, iar epilogul volumului relateaza pe scurt sfarsitul luptelor, precum si soarta impartasita ulterior de cativa dintre participantii la ele.

Autori: PICARD Barbara Leonie, Trad. VILAN Claudia
Nr.pagini: 200

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.108 sec