Introducere in dreptul Uniunii Europene

Introducere in dreptul Uniunii Europene
-10%
Anul publicării: 2012
Categoria: General
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Pe fondul dezvoltarii ordinii juridice a UE, s-au multiplicat si intrebarile, firesti, consideram, referitoare la relatia dintre dreptul international si dreptul UE. In caz de conflict intre o norma de drept international si o norma de drept al UE, carei norme trebuie sa-i acorde prioritate in aplicare statul membru al Uniunii? Tratatele Uniunii Europene sunt tratate de"tip clasic", negociate, semnate, ratificate, intrate in vigoare potrivit normelor dreptului international sau Uniunea Europeana are propriile-i norme de reglementare? Cand raspund statele membre ale UE in temeiul dreptului international si cand raspund acestea in temeiul dreptului UE? Este dreptul UE o noua ramura de drept? Sau este o componenta a dreptului international? Care sunt limitele dreptului UE in raport cu dreptul international? Care este raportul dintre dreptul international si dreptul UE?

Acestea, si multe altele, sunt intrebari care, inca, nu au un raspuns unitar, acceptat de majoritatea celor care au preocupari in domeniu.

In contextul celor mentionate, prezenta lucrare isi propune drept scop identificarea a cat mai multor elemente care sa ne ofere posibilitatea de a stabili care este raportul dintre dreptul international si dreptul UE.

Date tehnice

Anul aparitiei: 2012
Format: A5
Pagini: 288
Vezi și alte cărți: Juridice, Dreptul

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.231 sec