Istoria artelor plastice - Volumul I

PRP: 43,34 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 35,97 lei
Diferență: 7,37 lei
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 1 - 2 zile lucratoare
Anul publicării: 2004

Scrie un review!

*
?
Completați numele sau diminutivul dumneavoastră
?
Adresa dvs de e-mail, câmp opțional. Completați dacă doriți să primiți prin e-mail eventualele replici/răspunsuri.
*
?
Scrieți un titlu relevant pentru review-ul dvs
*
?
Textul review-ului, vorbiți la obiect, oferiți câte mai multe detalii.
*
1 2 3 4 5
?
Acordați o notă produsului (în funcție de caracteristici, raport preț/calitate, etc.): de la cinci stele, dacă sunteți foarte mulțumit, până la o stea, dacă sunteți foarte nemulțumit.
*
?
Codul de siguranță, necesar pentru a face distincție între oameni și programele informatice automate care răspândesc spam
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

DESCRIERE

Istoria artelor plastice - Volumul I. Publicarea, in anul 1994, a primului volum al Istoriei artelor plastice, a fost reluata in reeditari succesive intre anii 1996-1999, cu pastrarea formei si continutului initiale ale lucrarii.
Reeditarea actuala a primului volum, a sasea de altfel, a avut ca deziderat primordial revizuirea textului initial si imbogatirea acestuia cu noi capitole. Mai mult, completarea analizelor plastice cu imaginile color ale materialului ilustrativ, noua tehnoredactare a textului si noua prezentare grafica a punerii in pagina ofera viziunea unei sinteze dupa criterii actuale in scopul imbunatatirii editiilor anterioare in ceea ce priveste continutul si prezentarea estetica.

Volumul I se refera la doua mari epoci de cultura si civilizatie: Antichitatea si Evul Mediu, epoci in cadrul carora artele plastice au cunoscut o evolutie originala si de mare diversitate in teritoriile din jurul Mediteranei.
Ansamblul reproducerilor color, cu multe imagini realizate la fata locului de catre autoare, interpretarea epocii preistorice egeene si minoice, completarea tuturor capitolelor cu concluziile sintezei artei (epocilor respective), adaugate conceptiei editiilor anterioare, intregesc volumul actual cu prezentarea mai ampla a fenomenului de cultura plastica universala.

Contextele istorice si economice diferite de la o epoca la alta, determinante ale dezvoltarii artelor (arhitecturii, sculpturii, picturii si artelor decorative), au constituit criteriile obiective ale interpretarii fenomenului artistic cu observatia ca ele au fost inter-relationate cu factori subiectivi hotarâti de sensibilitatea umana si cu aspecte aleatorii care au influentat mentalitatile epocilor istorice. Interconexiunile intre obiectiv si subiectiv, autoritatea personalitatii creatoare a artistului in procesul creatiei, reflexul ambiantei societatii asupra sensibilitatii autorului sau asupra selectiilor facute de el in procesul creator sunt deziderate esentiale ale cartii in filele careia s-a incercat a patrunde in misterul frumusetii operei de arta.
Autoarea si-a propus sa focalizeze atentia asupra valorile perene ale capodoperelor, sa dezvaluie in filele cartii semnificatiile complexe ale operei de arta, viata secreta a formelor plastice, spiritul formei, expresia continutului artei. Fidela relatiei arta-istorie, arta - societate, arta - psihologie prezentarea incearca, in desfasurarea cronologica a epocilor, sa coreleze semnificatiile launtrice ale operei cu personalitatea artistului si cu timpul istoric al aparitiei operei.

Din aceasta perspectiva, lucrarea se indeparteaza de prezentarile narative sau descriptive care abunda, din pacate, in literatura de specialitate. Adresata unui public larg, cadrelor didactice, studentilor, elevilor si tuturor cititorilor cu adevarat interesati sa descopere vasta si magnifica lume a artei, lucrarea depaseste cadrul general si prezentarea specifice cartii cu caracter strict didactic. Analizele plastice se deplaseaza dincolo de descrierea inventarului formelor si a relatiei anecdotice. Explicarea conceptelor, punctarea principiilor si notiunilor estetice, analiza termenilor tehnici si a relatiei artistului cu procedeele plastice au scopul de a deslusi cititorului procesul complex al elaborarii operei de arta.

Prin aceasta abordare, lucrarea se straduieste sa aduca un punct de vedere global asupra evolutiei epocilor de arta, sa ofere o viziune de ansamblu dar, in acelasi timp, sa sublinieze distinctii sau rigori comune ale conceptiilor artistice ale epocilor cunoscute, mai putin cunoscute sau necunoscute, sa atraga atentia asupra semnificatiilor profunde ale operei de arta, sa descifreze valoarea expresiva complexa a elementelor morfologice.

Autoarea si-a dorit ca paginile lucrarii sale, Istoria artelor plastice, sa ofere o interpretare adaptata cerintelor sensibilitatii contemporane, receptivitatii actuale a semenilor nostri, tipului viu al interesului si curiozitatii intelectuale, tot mai evidente, ale acestora.

Autor: Botez Crainic Adriana
Anul publicarii: 2004
Dimensiuni: 24, 5 x 33, 5

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Created in 0.0734 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.