Istoria Gustului

Istoria Gustului
-5%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Carti diverse
141,55 lei
149,00 lei (-5%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

Istoria Gustului. Istoria gustului este prima carte care discuta realizarile culinare ale diferitelor civilizatii, din trecut si prezent, descoperirile de ultima ora din istoria mondiala a gastronomiei, aruncând o noua lumina asupra placerii de a mânca. Rezultatul este o complexa istorie a gustului: o incursiune prin cele mai elevate, elegante si placute gânduri despre mâncare– ingrediente, preparare, prezentare– din preistorie pânaîn prezent. Care este motivul pentru care europenii, a caror bucatarie a fost una puternic condimentataîncepând din vremea Imperiului Roman, au ajuns sa piarda complet gustul condimentelor pânaîn secolul al XIX-lea? Cum au influentat cafeaua si ciocolata obiceiurile culinare europene si comertul international? Care au fost originile sofisticatei si variatei bucatarii arabe? De laînceput pâna la sfârsit, aceste pagini spun povestea incitanta si bogat ilustrata a unuia dintre obiceiurile umane vitale, care nu doar ne tineîn viata, ci ne face sa ne simtim vii. Paul Freedman este profesor de istorie Chester D. Tripp la Universitatea Yale, anterior seful Catedrei de Istorie. O autoritateîn istoria medievala a Spaniei, el este autorul lucrarii Images of the Medieval Peasant, care a fost premiata de Medieval Academy of America cu Medalia Haskinsîn 2002. Zeci de ani a cautat– si a gasit– mâncaruri rafinate si noi experiente culinareîn numeroase tari.


ISBN 978-973-88758-1-4
Traducere: Raluca Cimpoiasu, Andra Stoica, Madalina Tureatca
Numar pagini: 368
Editie cartonata

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.101 sec