Literatura romana in postceausism. I. Memorialistica sau trecutul ca re-umanizare

Literatura romana in postceausism. I. Memorialistica sau trecutul ca re-umanizare
-18%
ISBN: 973-681-514-5
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 496
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,42 lei
24,90 lei (-17,99%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Cuprins: Hipnoza Romaniei interbelice - Exercitii de supravietuire - Metabolism literar - Seminte de scandal - Eu, personajul

Descriere:
"Dan C. Mihailescu este unul dintre cei mai importanti eseisti si critici literari din Romania de azi. Pentru ca scrie cu placere, se citeste cu delicii, in ciuda densitatii documentare si a acribiei neobosite a fiecarei pagini. E ilustrarea unei specii rare: savantul care stie cu umor si e riguros cu imaginatie. La zi cu tot ce misca in plan cultural, Dan C. Mihailescu adauga informatiei si interesului pentru modernitate un -«ce-» retro, subtil si atasant. De cite ori il citesc, am extaze cvasi-gastronomice." (Andrei Plesu)
"Dan C. Mihailescu este un mare prozator al stilului critic. Textele sale mustesc de placerea povestirii si se infoaie de bucuria malitioasa a amanuntului picant ori de complicitatea dedesubtului comunicat din clinul pleoapei, cu antren, cu jovialitate - si necrutator. Desi debordant si diluvial in exuberanta comunicarii, e bine strunit in armatura din care si-a facut plasa cu ochiuri fine si inegale pe care o arunca peste lumea de care stie in atitea chipuri sa se desfete. El face critica literara cu metodele istoricului literar si tinteste cu un ochi neadormit la finalitatea de moralist a povestirilor sale critice." (H.-R. Patapievici)

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.098 sec