Maestrii picturii

Maestrii picturii
-25%
Autor:
ISBN: 973-7932-24-2
Editura:
Anul publicării: 2004
Pagini: 336
Categoria: Carti diverse
44,93 lei
59,90 lei (-24,99%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

Prezentare:
Lucrarea prezinta 73 de maestri ai picturii occidentale, din Evul Mediu pina in secolul XX, de la Cimabue la Warhol, care s-au aflat in fruntea unor miscari (Carracci, Rubens, Delacroix, Monet, Picasso) ori s-au manifestat "solitar" (Bruegel, Lotto, La Tour, Vela¡zquez, Vermeer, Rembrandt, Chardin, Manet, Cézanne, van Gogh, Bacon, in special).

- O SINTEZA INTRODUCTIVA descrie in citeva rinduri personalitatea pictorului, ii contureaza opera si caracteristicile stilistice care fac din el un maestru.

- Un PARCURS BIOGRAFIC prezinta etapele mari, momentele-cheie ale vietii pictorului si principalele sale opere.

- DEMERSUL SI CARACTERISTICILE PICTURALE amintesc subiectele, formatul, suportul, tehnicile preferate de artist, principalii sai comanditari, calatoriile si influentele artistice pe care le-a asimilat, precum si demersul stilistic si plastic al operei si evolutia sa.

- UN MARE MAESTRU reia criteriile care fac din artistul ales un maestru: succesul in timpul vietii sau redescoperirea lui; ruptura stilistica sau adincirea si singularitatea unui stil: inventia sau reinnoirea in subiect, compozitie, plastica (culoare, lumina, factura), tehnica, teme dominante.

- OPERELE CARACTERISTICE prezinta numarul de opere pictate de maestru (desenul si gravura nu sunt enumerate), lucrarile importante si mai ales semnificative pentru evolutia sa artistica.

- Pentru fiecare artist sunt reproduse una pina la trei opere. Reprezentative pentru evolutia stilistica a artistului o data cu atingerea maturitatii (de exemplu, perioada albastra sau cea roz ale lui Picasso se estompeaza in fata cubismului), ele sunt lamuritoare asupra demersului plastic.

- O BIBLIOGRAFIE propune citeva lucrari de referinta: cataloage de expozitii, cataloage raisonnés, monografii si scrieri ale pictorilor.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Carti diverse - Cele mai vândute cărți

Metoda de chitara
-10%
25,20 lei
28,00 lei (-10%)
Vioara
-15%
27,97 lei
32,90 lei (-14,98%)
Chitara
-15%
27,97 lei
32,90 lei (-14,98%)
Pianul
-15%
27,97 lei
32,90 lei (-14,98%)

Categorii de carte

Edituri

Comenzi telefonice

wwwtelefoane_clienti.jpg

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.126 sec