Marile intrebari din stiinta si religie

Marile intrebari din stiinta si religie
-28%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 20,16 lei
28,00 lei (-28%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Colectia transdisciplinara„Stiinta, Societate, Spiritualitate“ se adreseaza unui public larg, interesat de interactiunea dintre stiinta, arta, literatura, spiritualitate, religie si societate in secolul XXI.

Credintele religioase pot supravietui in era stiintifica? Sunt ele in mod flagrant depasite? Sau persista in ele un miez fundamental, chiar daca maniera in care sunt exprimate va trebui sa se adapteze noului context stiintific? Iata cateva dintre chestiunile de baza ale dialogului dintre stiinta si religie. In cartea de fata, Keith Ward, un fost ateu devenit preot anglican, propune o serie de viziuni incitante asupra controverselor ivite intre diversele conceptii religioase si noile cunostinte stiintifice. El identifica zece intrebari esentiale despre natura universului si viata omului, cum ar fi: Are universul vreun scop? Legile naturii exclud miracolele? Poate stiinta sa ofere o explicatie completa, exclusiv naturala, pentru credintele morale si religioase? Din cauza stiintei a devenit depasita credinta in Dumnezeu? Exista argumente stiintifice solide in favoarea existentei lui Dumnezeu? Autorul trece in revista conceptii provenite din budism, confucianism, taoism, islamism, hinduism, iudaism si crestinism, pe care le pune in balanta cu speculatiile unor cosmologi, matematicieni, fizicieni si filosofi. Scriind cu entuziasm, pasiune si claritate, Keith Ward reuseste sa redea profunzimea, dificultatea, importanta si atractivitatea marilor intrebari intelectuale si existentiale din era stiintifica moderna, oferind unei palete ample de cititori o informatie lipsita de prejudecati fie religioase, fie stiintifice.

  Keith Ward (n. 1938) este preot anglican, membru corespondent al Academiei Britanice si membru in Consiliul Institutului Regal de Filosofie din Marea Britanie. Dupa cum insusi afirma, a fost profesor universitar practic toata viata, predand filozofie, teologie si studii religioase la diferite universitati. Detine mai multe grade academice la Universitatea din Tara Galilor si la universitatile Oxford si Cambridge. Este autorul a douazeci si cinci de carti de filozofie, religie si teologie crestina, cea mai importanta opera a sa fiind Teologia comparata, in 5 volume aparute intre 1994 si 2008.


Numar pagini: 376
Anul aparitiei:2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.583 sec