Marmelade, gemuri si jeleuri

Marmelade, gemuri si jeleuri
-20%
Editura:
Anul publicării: 2013
Categoria: Gastronomie
11,20 lei
14,00 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

Cuvant Inainte Pe vremea cand am inceput timid sa imi incerc norocul in bucatarie, priveam de multe ori cu invidie la gospodinele cu experienta, care cu pricepere si imaginatie reuseau sa scoata chiar dintr-un frigider aproape gol un meniu cu mai multe feluri. Si totusi, cand se apucau de conservarea fructelor, aveau imediat nevoie de reteta. Si eu am crescut cu paine cu gem la micul dejun. Exista deja numeroase carti despre pregatirea gemului si a jeleului din fructe, dar multe dintre acestea nu sunt nimic altceva decat culegeri de retete, insotite, de obicei, de imagini frumoase si colorate. Dar de retete nu mai duce lipsa nimeni mai ales de cand Internetul si "Google" au patruns In fiecare gospodarie. Totusi, nici fara retete nu ne descurcam. Pe langa cateva variante clasice, capitolul cu retete contine si altele. Pe de o parte, aceste variante deosebite dau nastere unor produse interesante ca gust; pe de alta parte, am dorit sa le includ in cartea mea pentru a sublinia diversitatea gamei de produse care se pot obtine cu putina fantezie. Insa nu ne putem da frau liber imaginatiei daca nu cunoastem bazele procesului de conservare. Pentru gospodina inventiva, jeleurile si gemurile nu sunt doar o metoda de valorificare a fructelor cazute, ci si o posibilitate de a descoperi, prin amestecuri si retete Indraznete, gusturi noi si rafinate. Poate ca ati patit si Dvs. sa nu se lege gemut, sa descoperiti ca jeleul a facut mucegai In debara sau alte necazuri asemanatoare. Si poate ca din acest motiv, dupa cateva Incercari esuate, nu mai sunteti siguri pe propriile puteri cand vine vorba de dulceturi. Dar stiti ce? Cui nu i s-a stricat niciodata un borcan de jeleu si nu i-a ramas niciodata un gem nelegat, acela clar nu a facut niciodata dulceata. Insa multi nu inteleg ce nu le ,,iese"; aceasta carte va va explica. Scopul cartii este sa va prezinte regulile de baza ale prepararii gemurilor, jeleurilor si marmeladelor, ingredientele posibile si agentii gelatinizati existenti, dar, mai ales, sa va faca pofta sa va pucati de treaba. Va urez distractie placuta si spor! CUPRINS: Cuvant inainte Istoria conservarii fructelor Definitii Termenii Uneltele necesare pentru conservarea fructelor Recipiente Capac de sticla cu garnitura Celofan sau hartie pergamentata Ingredientele necesare pentru conservarea fructelor Gemurile bio Fructele Merele Perele Gutuile Caisele Ciresele si visinele Strugurii Musmulele Corcodusele Piersicile Prunele Capsunile Coacazele Zmeura Afinele Socul Scorusele Catina alba Agrisele Portocalele/Lamaile Rubarba Morcovii Alegerea si pregatirea fructelor Disponibilitatea fructelor Agenti gelatinizanti Adaugarea de agenti gelatinizanti Variante de agenti de ingrosare Factori care influenteaza consistenta gelatinei Indulcitori Zaharul cristal Fructoza Glucoza Alte zaharuri Alternativa - alimente cu putere de indulcire Mierea - Siropuri de mere si pere, indulcitor din fructe Siropul de artar sau de agave Poliolii Eritritolul Indulcitori - inlocuitori ai zaharului Alti indulcitori Steviosid - indulcitor din frunze de Stevia........ Acidifiantii Gelatinizarea Gustul Culoarea Termenul de valabilitate Acidifianti propriu-zisi Acizi cristalizati Conservantii Aditivi pentru completarea gustului Prepararea propriu-zisa a gemurilor Pregatirea borcanelor Pregatirea fructelor Fierberea fructelor Pentru o aroma delicata Proba de gelatinizare Turnarea in borcane intoarcerea sau pasteurizarea ulterioara Etichetarea borcanelor stoarcerea sucului pentru jeleuri Stoarcerea cu aburi Stoarcerea prin fierbere incalzire si adaugare de enzime Obtinerea sucului crud De ce depinde calitatea? Mirosul si gustul Culoarea Consistenta Distributia bucatilor de fructe Asigurarea calitatii Cum facem gemul sa tina? Ce facem cand mucegaieste gemul? Tratarea termica a produsului Marirea continutului de substanta uscata Stabilirea continutului de substanta uscata Conservantii Cum apar greselile? Mucegai la suprafata Gemul nu leaga Gemul leaga prea tare Gemul face „flori" Distributie neuniforma a bucatilor de fruct Chutney Ingredientele Condimente 5 intrebari referitoare la chutney Retete de baza in functie de metoda de preparare Conservarea fructelor fara adaos de zahar Conservarea fructelor cu adaos doar de zahar Conservarea fructelor cu gelifianti Conservarea fructelor cu pectina pura Conservarea fructelor cu agar-agar Gemuri preparate la rece Retete Gemuri Jeleuri Marmelade Anexa I. Prevederi legale Anexa II. Procesul-verbal de productie Anexa III. Calcularea continutului de substanta uscata Anexa IV. Valori medii pentru fructele utilizat cel mai frecvent Anexa V. Calculul Anexa VI. Termeni de specialitate Anul aparitiei: 2013 Nr. pagini: 189 Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Marmelade, gemuri si jeleuri

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.136 sec