Mica dietetica

Mica dietetica
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Proza diversa
Preț: 9,00 lei
10,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Mica dietetica este un volum care reuneste cele mai frumoase microtexte scrise de Alex. Leo Serban in ultimii cinci ani. O mica bijuterie, un spectacol stralucitor de inteligenta, rafinament, farmec stilistic si umor fin, cartea este un "manual" esentializat de hedonism light, rasfatat si dezinvolt.

Veti putea gusta cate putin din fiecare: liste de oameni, obiecte, locuri care ii placeau sau ii displaceau, elogiul Elodiei, 10 motive pentru care fotbalul este detestabil, facebookizarea lumii, despre importata schimbarii ideilor ca pe camasi, oda slapului, declinul huiduielii si multe alte bunatati. Le puteti consuma linistiti cu voluptate, sunt dietetice. Pentru ca, vorba lui Alex. Leo Serban, "small is beautiful".

"N-avea prejudecati, n-avea crispari estetice sau ideologice, n-avea inhibitii "principiale". Era gata sa experimenteze, sa accepte surpriza, sa riste. Dar o facea inzestrat cu o cultura solida, cu finete si haz, cu stil. Rareori am vazut un personaj in care actualitatea imediata si atemporalitatea sa coexiste atit de armonios. Leo era simultan "la curent" cu tot si "nicely old-fashioned", "enfant terrible" si interlocutor "vieux jeu". Avea talentul rar al frondei fara stridenta, al agresiunii politicoase, al subminarii regulilor, fara urma de grosolanie. Totul, in alcatuirea lui Leo, era de ordinul exceptiei, al neconformitatii. Dar nu stia sa fie nici infumurat, nici indiscret, nici trivial. Era o "pasare rara", tot mai rara, in lumea contemporana. Lecturile lui erau abundente si voluptuoase, frecventarea asidua a literaturii nu-i anesteziase - cum se intimpla de obicei - pasiunea (si competenta) pentru cultura vizuala. Dimpotriva. Era un "expert", un "connaisseur", un rafinat. In plus, avea un umor savuros si un tip de buna dispozitie, de afabilitate, care contamina rapid societatea in care se misca." (Andrei Plesu)

Nr. de pagini: 240
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.283 sec