Milionarul model / Strania poveste a lui Benjamin Button. Povesti Bilingve

Milionarul model / Strania poveste a lui Benjamin Button. Povesti Bilingve
-25%
Editura:
Anul publicării: 2014
Categoria: Povestiri
Preț: 31,50 lei
42,00 lei (-25%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Milionarul Model / The Model Millionaire - Oscar Wilde
Strania poveste a lui Benjamin Button / The Curious Case of Benjamin Button - Francis Scott Fitzgerald


Milionarul Model / The Model Millionaire - Oscar Wilde

Daca nu ai o avere considerabila, nici nu ai de ce sa te porti frumos cu cei din jurul tau. Frumoasele povesti de iubire sunt numai pentru cei bogati, nu· pentru cei care traiesc de pe o zi pe alta. Cei saraci trebuie sa fie practici si prozaici. Este mai bine sa ai un venit stabil, decat sa ai un comportament fascinant. Acestea sunt marile adevaruri ale lumii in care traim, adevaruri pe care Hughie Erskine nu le-a inteles niciodata. Bietul Hughiel Ca intelectual, trebuie sa recunoastem, nu era asa de stralucit. Nu a spus nimic genial sau rautacios in toata viata sa. In schimb, era foarte placut privirii, cu parul lui saten cret, profilul foarte bine conturat si ochii cenusii. Era foarte popular atat printre barbati, cat si printre femei, si era capabil sa faca absolut orice, in afara de a face rost de bani. Tatal sau ii lasase prin testament sabia pe care o folosise la cavalerie si Istoria razboiului peninsular in cincisprezece volume. Hughie agatase sabia deasupra oglinzii, iar cartile le-a aranjat pe un raft, intre ghidul Ruff si revista Bailey si a continuat sa traiasca din cele doua sute pe care o matusa batrana i le dadea pe an. A incercat de toate. A intrat la Bursa timp de sase luni; dar ce sa faca un fluture delicat ca el intre taurii si ursii de la Bursa? Un timp a fost negustor de ceai, dar s-a saturat repede de ceaiul negru. Apoi a intrat in afacerile cu vin de Xerex.

Strania poveste a lui Benjamin Button / The Curious Case of Benjamin Button - Francis Scott Fitzgerald

Pana in 1860, era firesc sa vii pe lume in casa parinteasca. Astazi, dupa cum am aflat, ultimele cuceriri ale medicinei au decretat ca primele tipete ale copilasului trebuie sa fie slobozite in mediul steril al unui spital, de preferat al unuia cu stil. Asadar, tinerii domn si doamna Button erau cu cincizeci de ani inaintea acestei mode cand au hotarat, intr-o zi din vara lui 1860, ca primul lor copil trebuie sa vina pe lume intr-un spital. Daca acest anacronism a avut vreo consecinta asupra uluitoarei povesti pe care sunt gata sa vi-o relatez, n-o vom sti niciodata. Eu va voi spune ce s-a intamplat, iar voi veti putea judeca.

In antebelicul Baltimore, familia lui Boger Button ocupa o pozitie de invidiat, atat din punct de vedere social, cat si financiar. Erau rude cu cutare si cutare familie importanta, ceea ce, dupa cum stia orice sudist, ii indreptatea sa faca parte din acea nobilime care popula in mare masura Confederatia. Era prima lor experienta in privinta fermecatorului obicei de a avea copii, deci era firesc ca domnul Button sa fie emotionat. Spera sa fie baiat, ca sa-I poata trimite la Colegiul Yale din Connecticut, institutie la care domnul Button insusi studiase vreme de patru ani, sub porecla destul de potrivita de"Manseta".

Nr. de pagini : 138
Anul aparitiei : 2014

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Printul fericit
-27,9%
3,82 lei
5,30 lei (-27,92%)
Portretul lui Dorian Gray
-18%
22,10 lei
26,95 lei (-18%)
Toate povestirile
-15%
17,85 lei
21,00 lei (-15%)
Portretul domnului W.H.
-15%
5,95 lei
7,00 lei (-15%)
PORTRETUL LUI DORIAN GRAY
-30%
25,83 lei
36,90 lei (-30%)
Casa cu Rodii
-20%
5,67 lei
7,09 lei (-20,03%)
Portretul Domunului W. H.
-20%
5,23 lei
6,54 lei (-20,03%)

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.193 sec