Miresmele sfinteniei. Mitologia crestina a aromatelor

Miresmele sfinteniei. Mitologia crestina a aromatelor
-10%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Religie
Preț: 8,98 lei
9,98 lei (-10,02%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Sprijinindu-se pe o seama de documente medievale, studiul de fata urmareste sa descopere, in retelele ce se infiripa intre texte dintre cele mai diverse (exegeza biblica, legende sau istorioare pilduitoare, comentarii ale liturghiei, relatari ale unor calatorii in Orient), coerenta unei mitologii.

Aceasta mitologie prinde contur in jurul utilizarilor liturgice si al valorizarilor simbolice ale parfumurilor si aromatelor pe care Evangheliile, prin gesturile facute de Magi, de Maria Madgalena sau de Iosif din Arimateea, le evoca deja ca avand o legatura aparte cu figura lui Hristos – Unsul lui Dumnezeu.

Pornind de la aceste texte fundamentale, legendele medievale ofera un comentariu plastic al dogmei si liturghiei si inscriu aromatele intr-un univers crestin in care istoria naturala, istoria sfanta si istoria politica manifesta deopotriva adevarul Revelatiei.

Descoperim astfel logica si sensul unui ansamblu de practici si de discursuri de o bogatie impresionanta, care dau pregnanta elementelor celor mai abstracte ale mesajului crestin.

Nr. de pagini: 307
Anul aparitiei: 2008

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.102 sec