Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011)

Narcotice in cultura romana. Istorie, religie si literatura (Editia 2011)
-18%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 36,86 lei
44,95 lei (-18%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

„N-am putut sa las din mina cartea lui Andrei Oisteanu. Am aflat din ea ca multi autori din cultura romana foloseau narcotice, experimental sau hedonistic. Dar aici este un pericol extraordinar: toate aceste stimulente ard si distrug. Cei care sunt artisti cu adevarat, cei mai multi dintre ei, au ars luminarea la ambele capete. Sint faimosii damnati pe care ii cunoastem. Cartea lui Andrei Oisteanu este o parte a tabloului, pina acum escamotata, al culturii romane.” (Mircea Cartarescu)
 
„O explorare vasta din unghi cultural, istoric si antropologic aplicata dimensiunii evazionist-narcotice a identitatii autohtone. Invocindu-i pe Jünger, Culianu si Codrescu, Andrei Oisteanu isi dezvaluie pedagogia de«invatator/dezvatator» care«elibereaza mintea de sub stapinirea conventiilor, permitindu-i sa perceapa lumea in toate dimensiunile ei». Prin complexitatea si acribia investigatiilor, prin cuceritoarea eruditie enciclopedica si prin«revolutiile» interpretative, volumul aduce o importanta schimbare de orizont in antropologia noastra culturala si se afirma ca una dintre sintezele de pondere ale culturii romane dintotdeauna.” (Paul Cernat)
 
Cuprins:
Fumigatii de canabis si alte plante halucinogene. De la Herodot la Strabon•„Prajitura mortilor”. Narcotice pentru lumea de dincolo• Dimitrie Cantemir:„Suc de mac si alte stupefiante”• Boale si leacuri de’amor• Al. Odobescu: Supradoza de morfina• Alexandru Macedonski:„Vis de opium”• Ion Minulescu:„Nici opium, nici tutun de pipa”• Mateiu Caragiale: Opium, canabis si hasis la Curtea-Veche


ANUL APARITIEI:    2011
NUMAR PAGINI:    568
FORMAT:    145x225

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.114 sec