Nicolae IORGA, Istoria romanilor. Volumul VI. Monarhii

Nicolae IORGA, Istoria romanilor. Volumul VI. Monarhii
-20%
Anul publicării: 2015
Pagini: 352
Categoria: Tratat
Preț: 45,60 lei
57,00 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Republicarea monumentalei sinteze asupra istoriei romanilor a marelui savant si patriot Nicolae Iorga, la jumatate de secol de la prima sa editare, este menita sa inlesneasca specialistilor si publicului larg, dornic sa desluseasca tainele trecutului, cunoasterea si aprofundarea unei lucrari fundamentale a istoriografiei nationale, din ce in ce mai greu de procurat odata cu scurgerea anilor.
 
Din uriasa productie stiintifica dedicata istoriei romanesti, lucrarea in discutie este cea mai intinsa, reprezentand totodata ultima sinteza elaborata de eminentul polihistor care infatiseaza devenirea poporului roman din cele mai vechi timpuri, pana spre sfarsitul perioadei interbelice, motiv suplimentar pentru a suscita o atentie particulara.

Cel de-al Vl-lea volum,„Monarhii”, al sintezei lui N. Iorga cuprinde perioada domniilor lui Vasile Lupu, Matei Basarab si Constantin Brancoveanu, in care factorii„permanentelor” sunt in numar de trei: pamantul, rasa,„faurita treptat de mediul natural si, in fine,„ideea, ca putere abstracta, si amintirea devenita instinct”.

Nr. de pagini: 352
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.105 sec