Nivelul ridicat al colesterolului. Hrana este cel mai bun medicament. Prevenire, Recunoastere, Vindecare

Nivelul ridicat al colesterolului. Hrana este cel mai bun medicament. Prevenire, Recunoastere, Vindecare
-10%
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 160
Categoria: Carti diverse
16,20 lei
18,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 3 - 4 zile lucratoare

DESCRIERE

-  Ce este colesterolul si cum actioneaza el?
-  Ce înseamna nivelul ridicat al coles­terolului si care sunt factorii de risc?
-  Cum pot fi prevenite bolile cardio­vasculare, mai ales ateroscleroza, printr-o alimentatie constienta?
-  Cum putem scadea valoarea coles­terolului, mentinându-ne sanatosi si vigurosi?
-  Cum putem slabi fara a avea de suferit si fara a renunta la micile placeri gastronomice?

Acestea ar fi numai câteva dintre întrebarile la care raspunde cartea de fata, ai carei autori, Rosemarie Franke si prof. dr. med. Armin Steinmetz, sunt doua personalitati de marca, specialisti în domeniul medicinei nutritioniste.
-  O alimentatie constienta, rationala si sanatoasa - iata deviza acestei carti!
-  Mai putine grasimi si mai multe materii de balast - iata principiul unei alimentatii sanatoase!

Lasati-va fascinati de retetele delicioase pe care le veti descoperi în aceasta carte!
Profitati de sugestiile simple si la îndemâna oricui, pentru a va mentine în forma si a va pastra sanatatea!

Cuvant inainte :
Statistici recente arata ca numai in anul 1990 si doar in Germania bolile de nutritie au costat bugetul de asigurari sociale 113,8 miliarde DM, adica aproximativ o treime din totalul cheltuielilor prevazute pentru sanatate. Din aceasta suma uriasa, 32,2 miliarde DM au fost cheltuite pentru ingrijirea pacientilor suferinzi de boli ale sistemului cardiovascular.

Privit din perspectiva sociala, datorita tuturor imbolnavirilor care au avut la baza deficiente cardiovasculare, s-au pierdut 233 587 de ani, suma anilor de incapacitate de munca si 105 099 de ani, suma anilor perioade lor de boala si a celor de concediu medical.

Si, pastrand ca tara de referinta tot Germania, mai trebuie sa atragem atentia si asupra faptului ca jumatate din totalul deceselor anuale se datoreaza tot bolilor cardiovasculare care, o ingrijorare in plus, devin tot mai numeroase in randul celor tineri. Continutul ridicat de grasimi din sange, cu precadere valorile ridicate ale colesterolului, au fost identificate ca fiind principalii factori de risc in evolutia sc1erozei vaselor sangvine, principala cauza a acestor decese.

Multe dintre bolile cauzatoare de deces ar fi putut fi evitate printr-o hranire rationala. Daca facem comparatia, in ceea ce priveste consumul de grasimi, intre cateva tari europene atunci vom putea sa ne dam seama de adevarul acestei constatari: in Finlanda, unde populatia consuma extrem de multa grasime animala, rata mortalitatii cauzata de infarctul de miocard este deosebit de ridicata, in timp ce in sudul Europei, acolo unde se consuma in principal uleiuri vegetale, cu precadere uleiul de masline, numarul celor al caror deces este cauzat de infarctul de miocard este simtitor mai scazut. Privind putin in urma, spre trecutul relativ recent al populatiei din Germania si analizand in ce masura deprinderile alimentare sunt determinante in aparitia problemelor de sanatate legate de imbolnavirile cardiovasculare, vom observa ca, imediat dupa al doilea razboi mondial, nivelul valorilor de colesterol din sange era semnificativ mai scazut, sub '180 mg/dl, pentru ca, apoi sa creasca pana in jur de 230 mg/dl. Comparand cele doua valori se poate constata cu usurinta ca una din urmarile negative ale anilor de "miracol economic german" este si cresterea rapida a imbolnavirilor cardiovasculare. In ultima vreme insa, mai ales datorita intens ei munci de educare a populatiei in legatura cu alimentatia sanatoasa, rationala, s-a reusit ca nivelul general al valorii colesterolului sa nu creasca peste 230 mg/dl, chiar s-a inregistrat o tendinta imbucuratoare de scadere a lui. O alimentatie sanatoasa, rationala, este de obicei suficienta pentru a preintampina, in mare masura, imbolnavirile cardiovasculare la cei mai multi subiecti cu valori ridicate de colesterol, aproximativ 40 din populatie si la cei cu valori ridicate ale trigliceridelor, adica 25. In pofida multor pareri, pe care personal le socotim gresite, o alimentatie sanatoasa, rationala, nu presupune nicidecum o diminuare a calitatii vietii, sau o sacrificare a micilor placeri gastronomice, ci reprezinta mai degraba alternativa inteleapta la proverbul bine cunoscut, acela care spune ca "omul isi sapa, singur, mormantul cu cutitul si furculita".
Rosemarie Franke /Armin Steinmetz


Cuprins :
Cuvant inainte
MEDICINA
Ce este colesterolul si cum actioneaza el
De ce are organismul nevoie de colesterol
Diferenta dintre colesterolul HDL si colesterolul LDL
Cum se ajunge la arterioscleroza
Factori de risc: hipertensiunea arteriala, fumatul, hiperponderalitatea
Trigliceridele si lecitina
Cum puteti actiona impotriva nivelului ridicat de colesterol
Influenta alimentatiei
Tratamentul medicamentos
MIC INDREPTAR PENTRU O ALIMENTATIE CORECTA
Ce trebuie sa stiti in primul rand
Piramida alimentelor
Alimentele de baza 
Vitamine si minerale
Importanta apei
Verdeturi si mirodenii
Greutatea corporala cu care ne simtim bine
RECOMANDARI DE ALIMENTATIE
Asa veti reusi sa tineti in sah nivelul colesterolului
Intrebari adresate nutritionistului (partea 1)
Jos cu kilogramele in plus! Cum putem slabi - tabel
Intrebari adresate nutritionistului (partea II)
Ce trebuie sa mancati si ce nu
Alimentatia menita sa scada nivelul colesterolului in general
Mici diete pentru acasa - zile speciale menite sa degreveze metabolismul
DELICII CULINARE
Idei pentru meniul dumneavoastra
Retete de la A la Z
Inspiratii culinare - bucataria mediteraneana si cea asiatica
INFORMATII UTILE
Ce anume v-ar mai putea fi de folos
Testati-va cunostintele
Cateva sfaturi utile de care trebuie sa tinem seama in bucatarie
atunci cand preparam legumele si fructele
Recomandari de preparare a cerealelor
O trecere in revista a procedeelor de preparare a mancarii
Calendar de cumparaturi de sezon pentru legume si fructe
Mancaruri gata preparate, cumparate din comert - produsele .Jight" - adaosurile de vitamine - mancarea "fast food" - ce si unde mancam la drum '
Bibliografie
Despre autori

Anul aparitiei: 03.07.2002
Pagini continute: 159
Dimensiuni: 17/24
ISBN: 973-9398-14-6
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos:
Nivelul ridicat al colesterolului

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Carti diverse - Cele mai comentate cărți

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.190 sec