Noile maladii ale sufletului

Noile maladii ale sufletului
-28%
ISBN: 973-707-045-3
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 240
Categoria: Curs
Preț: 12,89 lei
17,90 lei (-27,99%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Practica psihanalitică recentă descoperă "noi pacienţi". Dincolo de aparenţele clasice, isterie sau nevroză obsesională, rănile narcisice, riscurile psihozei, simptomele psihosomatice indică toate o deosebită dificultate de a reprezenta. Spaţiul psihic, camera aceasta obscură a identităţii noastre în care se reflectă totodată blazarea, bucuria şi libertatea omului occidental, este oare pe cale să dispară? Ansamblul acesta de studii ridică o întrebare alarmantă, care dezvăluie nu numai o urgenţă terapeutică, ci şi o problemă a civilizaţiei.
Cum să nu vedem, de exemplu, că "întoarcerea religiilor" antrenează după sine o recitire a Bibliei şi a Evangheliilor? Că artele şi literatura se arată într-o lumină nouă? Că neliniştea sexuală şi metafizică a femeilor din Europa este indiciul unei mutaţii profunde în miezul ideologiilor falimentare ale vechiului continent?
Sunt aceste "noi maladii ale sufletului" nişte promisiuni ale creativităţii? Poate, dar cu condiţia de a le asculta, de a le analiza, de a le scrie.
Julia Kristeva
*
Profesor universitar, psihanalist, romancier şi eseist, Julia Kristeva, figură proeminentă a culturii franceze contemporane, impresionează nu numai prin varietatea regiştrilor de expresie, ci şi prin diversitatea temelor abordate: lingvistică, filosofie, psihanaliză, feminism. În Noile maladii ale sufletului, Kristeva distinge trei faze ale feminismului, dintre care primele două i se par inacceptabile în măsura în care fac abstracţie de diferenţele sexuale şi revendică egalitatea absolută între sexe. În schimb, aderă la o a treia fază care încearcă să îmbine identitatea şi diferenţa.

Titlul original: Les nouvelles maladies de l âme
Publicată de: Librairie Artheme Fayard, 1993
Limba originală: franceză
Traducere: Sabina Dorneanu

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Moarte la Bizant - Carte de buzunar
-25%
18,74 lei
24,99 lei (-25,01%)
GENIUL FEMININ I. HANNAH ARENDT
-20%
13,60 lei
17,00 lei (-20%)

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.200 sec