Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul III, Partea a II-a. Cartea a V-a (art. 1650-2499). Contracte speciale. Garantii - Marilena Uliescu

Noul Cod civil. Studii si comentarii. Volumul III, Partea a II-a. Cartea a V-a (art. 1650-2499). Contracte speciale. Garantii - Marilena Uliescu
-10%
Anul publicării: 2015
Categoria: Cod
Preț: 98,10 lei
109,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Volumul III, Partea a II-a, al lucrarii„Noul Cod civil. Studii si comentarii” are in vedere analiza si elaborarea studiilor privind contractele speciale si garantiile destinate sa asigure executarea obligatiilor, conform structurii Codului civil (art. 1650-2499).

Materia contractelor speciale in reglementarea actualului Cod civil, relativ putin abordata in literatura juridica pana in prezent, a determinat autorii sa se aplece cu osebire asupra fiecarui tip de contract si sa puna in evidenta problemele teoretice sau practice, oferind solutii si comentarii menite sa conduca la o interpretare posibila pentru aplicarea corecta a noii legi civile.

Contractele numite care se regaseau si in Codul civil de la 1864 (contractul de vanzare-cumparare, contractul de locatiune, contractual de transport, contractul de mandat) au cunoscut modificari importante, iar alte categorii de contracte si-au dobandit pentru prima data locul in Codul civil, cum ar fi, de pilda, contractul de intretinere, contractul de asigurare, contractul de societate (cu o alta semnificatie), contractul de cont curent, contractul bancar curent si alte contracte bancare, fiind vorba de contractele comerciale, unele dintre acestea regasindu-se acum, in mod unitar, reglementate in Codul civil in vigoare.

Garantiile personale (fideiusiunea, garantiile autonome, precum si garantiile anume prevazute de lege), privilegiile si garantiile reale (ipoteca si gajul), precum si concursul dintre acestea sunt abordate conform noilor reglementari, cu atentie sporita pentru explicarea si interpretarea conforma realitatii normative actuale.

Nr. de pagini: 1020
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.163 sec