O linie de plutire la orizont

O linie de plutire la orizont
-15%
Editura:
Anul publicării: 2012
Categoria: Literatura
Preț: 13,60 lei
16,00 lei (-15%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Pagina alba pentru nostalgii, sentimente si ganduri

Ai putea descoperi, la o repede ochire, in poemele scrise de Horia Rosca, un timp al trairii sublimat de cel al marturisirii. Atent la detaliile de constructie, imaginile sale poetice se desfasoara la scara unui spatiu interior, in care materia biografica se uneste, intr-un demers terapeutic si eliberator, cu visul, mai bine zis cu nevoia organica de evadare intr-o lume spirituala.„O linie de plutire la orizont”, volumul de debut al unui artist vizual aflat la maturitatea sa proteica, este, folosind titlul unei expozitii Horia Rosca prezentata la Berlin, un„Fragmentarium” existential, brodat cu inserturi livresti, textuale, scris cu iluzia pre iluzie calcand.

Suprinzatoare in toate aceste tablouri de viata si moarte sunt si dozajul unor efecte stilistice neomoderniste ori postexpresioniste, si, mai ales, capacitatile auctoriale de a cauta lumina unei stari profunde. Negresit, Horia Rosca are dictiune poetica, stie sa creeze din imagini poetice si montajul lor frust stari de reverie ori de profunda meditatie asupra„impletirii realitatii cu fictiunea”.

Poemele au suflul existentei traite ori pe al celei visate si, cum o afirma cu constiinta valorii de sine autorul, tes o arta de eliberare din chingile materiei si ale ultimei file:„Sunetul, versul si culoarea / Tes stofa cufundatoare de trup asteptand / Subconstientul”. Pana la urma, poemul este cel mai autentic act de a fi profet cu propriile tale spaime si umbre!

Sunt convins ca lectura acestei carti va fi pentru multi initiati o linie de plutire la orizont!

 

Dan Mircea CIPARIU


Format: 140x205, 120 pagini
Anul aparitiei: 2012

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Literatura - Cele mai comentate cărți

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.220 sec