Organizarea sistemului judiciar in dreptul comparat

Organizarea sistemului judiciar in dreptul comparat
-20%
Autor:
ISBN: 973-655-569-0
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 368
Categoria: Carti diverse
Preț: 18,31 lei
22,89 lei (-20,01%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Organizarea sistemului judiciar in dreptul comparat

Prezentare:

Un studiu judiciar comparat este, dincolo de o optiune doctrinara, un imperativ determinat de procesul de integrare a Romaaniei in Uniunea Europeana. In acelasi timp, “Organizarea sistemului judiciar” constituie o importanta disciplina care se studiaza astazi in marea majoritate a facultatilor de drept din tarile democratice, iar in ultimii ani in tot mai multe facultati publice si private din tara noastra.
Lucrarea realizeaza o analiza inedita si actuala a principalelor sisteme judiciare din Europa, America de Sud, America de Nord, Africa, Asia si Australia. Pentru fiecare sistem judiciar sunt prezentate detaliat: structura, conducerea si administrarea instantelor judecatoresti, organizarea si atributiile Ministerului Public, ale altor organe cu activitate jurisdictionala, personalul judiciar din cadrul instantelor judecatoresti, precum si cel care functioneaza in afara acestora, dar care concura la infaptuirea justitiei.
Prin modalitatea de abordare stiintifica, unitara si sistematica, referirile de ordin istoric si cele privind organizarea administrativ-teritoriala, economica si politica a statelor ale caror sisteme judiciare sunt examinate, lucrarea se constituie intr-un instrument de lucru util atat pentru studentii facultatilor de drept, cat si pentru cercetatori, care vor gasi in ea un reper important pentru studiile de drept comparat pe care intentionează sa le elaboreze.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.104 sec