Placerea si durerea. Curatirea mintii de patimi. Depasirea cercului vicios placere-durere. Volumul II

Placerea si durerea. Curatirea mintii de patimi. Depasirea cercului vicios placere-durere. Volumul II
-10%
Editura:
Anul publicării: 2015
Categoria: Religie
Preț: 14,40 lei
16,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Mintea curatita este cea eliberata de diverse patimi care pentru minte sunt ca o tina, sunt noroi. Ea poate fi intinata prin imagini, inchipuiri, reprezentari, cugetari ori ganduri.
Acestea din urma o fac sa fie concentrata spre cele pamantesti si stricacioase, ele devenind singurul continut al ei, de care se alipeste in final ca si cum ar constitui unica realitate. La astfel de patimi care vin sa intineze mintea face referire Ioan Damaschin:„necinstirea, reaua credinta - erezia sau oricare alta credinta, blasfemia, osandirea/critica aspra, clevetirea, intristarea irationala, frica, lasitatea, slava desarta, mandria, ipocrizia, minciuna, necredinta, nemultumirea/nerecunostinta, cartirea, parerea de sine, aroganta/seriozitatea plina de importanta/impaunarea, iubirea de stapanire, nerusinarea, nesimtirea, lingusirea, prefacatoria, ironia, dedublarea, iubirea de sine, reaua obisnuinta si viclenia”.

Izvorul principal al tuturor acestor patimi sunt alte trei patimi mari:„nestiinta, uitarea si trandavia. Radacina acestor trei patimi din urma este placerea sub intreitul sau chip: iubirea de placere, iubirea de slava si iubirea de arginti”.

Nr. de pagini: 318
Anul aparitiei: 2015

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.113 sec