Plante si mirodenii. Un ghid al cunoscatorului

Plante si mirodenii. Un ghid al cunoscatorului
-30%
Editura:
Anul publicării: 2008
Categoria: Gastronomie
24,50 lei
35,00 lei (-30%)
Promoția expiră la 31.12.2016
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Plante si mirodenii. Un ghid al cunoscatorului de la Editura Curtea Veche. Plante si mirodenii– Un ghid al cunoscatorului cuprinde:

- Un ghid bine documentat ce contine metode de preparare si de folosire a nenumaratelor varietati de plante si mirodenii mai cunoscute sau mai putin cunoscute.

- Sectiuni ilustrate, prezentand principalele proprietati si utilizari ale acestora, precum si retete pentru obtinerea unor arome unice.

- Un istoric al plantelor si mirodeniilor, alaturi de sfaturi practice privind cultivarea si recoltarea lor.

 

Acest ghid de utilizare a plantelor si mirodeniilor va va ajuta sa adaugati savoare si calitate preparatelor culinare din bucataria dvs. Alaturi de un istoric amanuntit, cartea cuprinde sfaturi legate de cultivarea, recoltarea si pastrarea acestor ingrediente, precum si descrierea modului in care sunt folosite in bucatariile dinîntreaga lume.

Daca varietatea este aceea care da culoare vietii, atunci nu exista o diversitate mai savuroasa a metodelor de a gati decat numeroasele posibilitati oferite de niste simple plante. De la busuioc la cimbru sau de la coriandru la salvie, utilizarea plantelor in bucatarie combina gusturi neasteptate si arome senzationale ce va vor surprindeîntr-un mod placut papilele gustative.

Plante si mirodenii– Un ghid al cunoscatorului trece in revista, de asemenea, cele mai exotice mirodenii din lume. Sunt prezentate, astfel, peste 50 de mirodenii utilizate la gatit, printre care clasicele turmeric, sofran, busuioc si coriandru, sau cele folosite pentru aluaturi, precum nucsoara, cuisoarele sau scortisoara.

Fiecare sectiune explica proprietatile fundamentale ale plantelor si mirodeniilor, ca si intrebuintarile lor culinare. Sunt incluse retete care le pun in valoare calitatile si informatii privitoare la combinatii de mirodenii, diverse soiuri de ardei iute ori de mustar.

KATHRYN HAWKINS este o apreciata autoare din domeniul alimentatiei si al gastronomiei si fost editor al sectiunii culinare a revistei Woman’s Own.

A scris pana acum mai multe carti, printre care The Book of Light Chinese Dishes si Claypot Cookery.


Titlu original:  The Connoisseur’s Guide to Herbs& Spices - Discover the World’s Most Exquisite Herbs& Spices
Anul aparitiei: 2008
Numar pagini: 160 / Format: 15,5×22,7 cm
Traducator: Eugen Damian, Raul Cojocaru

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.130 sec