Politica democratica in Parlamentul European

Politica democratica in Parlamentul European
-10%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Carti diverse
Preț: 30,60 lei
34,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Cartea este un instrument de invatare adresat studentilor sau cercetatorilor din domeniul stiintelor politice, al relatiilor internationale si al studiilor europene. Pentru ca Parlamentul European cuprinde politicieni din diferite tari, culturi, limbi, partide nationale si medii institutionale, se poate crede ca politica din Parlament este profund fragmentata si imprevizibila. Studiind mai bine de 12.000 de voturi inregistrate intre 1979 si 2004, aceasta carte demonstreaza contrariul: partidele transnationale din Parlamentul European sunt foarte coezive iar dimensiunea clasica dreapta - stanga domina comportamentul la vot.
Continut:

- TEME DE REFLECTIE PENTRU STIINTA POLITICA SI PENTRU POLITICA EUROPEANA - EVOLUTIA PARLAMENTULUI EUROPEAN - DEMOCRATIA, COSTURILE DE TRANZACTIE SI PARTIDELE POLITICE - POLITICA IDEOLOGICA, NU TERITORIALA - PARTICIPAREA LA VOT - TENDINTE IN COEZIUNEA DE PARTID - STABILIREA AGENDEI SI COEZIUNEA - DE CINE SUNT CONTROLATI MEMBRII PARLAMENTULUI EUROPEAN - CONCURENTA SI FORMAREA DE COALITII - DIMENSIUNILE SFEREI POLITICE - INVESTITURA SI MOTIUNEA DE CENZURA IMPOTRIVA COMISIEI SANTER - DIRECTIVA PRIVIND OFERTELE PUBLICE DE CUMPARARE - CONCLUZII: PARTIDELE SI IDEOLOGIILE CONTEAZA CHIAR SI ATUNCI CAND INTERVIN INTERESELE NATIONALE


Despre autor:
Simon Hix este profesor de Politica Europeana si Comparata in Departamentul de Government de la London School of Economics and Political Sciences. Abdul G. Noury este profesor asociat la Departamentul de Economie si la Institutul de Studii Europene de la Université Libre de Bruxelles. Gérard Roland este profesor in Departamentul de Economie si Stiinte Politice de la University of California, Berkeley.


Autor: Simon Hix , Abdul G. Noury , Gérard Roland
Anul aparitiei: 2010
Nr. pagini: 425 

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.121 sec