Poveşti orientale ca instrumente de psihoterapie

Poveşti orientale ca instrumente de psihoterapie
-28%
ISBN: 973-707-060-7
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 220
Categoria: Curs
Preț: 20,88 lei
29,00 lei (-28%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Poveşti orientale ca instrumente de psihoterapie.

Nossrat Peseschkian, M.D., specialist în psihiatrie şi neurologie, s-a născut în Persia în 1933 şi trăieşte în Germania din 1954. S-a specializat în psihoterapie în Germania de Vest, Elveţia şi Statele Unite.

Astăzi este cunoscut ca fondator al Psihoterapiei Pozitive, pe baza abordării transculturale. Munca sa a presupus investigaţii în ceea ce priveşte relaţia dintre cultură şi boală, şi asupra conceptelor culturale existente în optsprezece grupuri culturale diferite.

Lector internaţional, Peseschkian a susţinut discursuri în universităţi şi colegii din Statele Unite, Hawai, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Papua Noua Guinee, Kenia, Japonia, India, Brazilia, Elveţia, Austria şi Germania. Este profesor asociat pentru Psihoterapie al Academiei de Studii Medicale Continue a Asociaţiei Medicale din Hessen, Germania, iar în 1969 a deschis o clinică de zi pentru Medicina Psihosomatică, Psihoterapie şi Terapie de familie în Wiesbaden.

Modelul Psihoterapiei Pozitive este o sinteză de psihodinamică şi terapie comportamentală care se concentrează pe aspectele pozitive ale conflictului şi suferinţei. Modelul oferă perspective transculturale sub formă de proverbe, poveşti şi fabule, în care pacientul se poate recunoaşte pe sine în termeni alegorici şi astfel poate fi capabil să stabilească o nouă formă de autoîncredere şi siguranţă.

Poveşti orientale ca instrumente de psihoterapie - cu 100 de studii de caz pentru educaţie şi autoajutor - reprezintă o nouă abordare care adresează fantezia şi intuiţia şi reactivează potenţialul individual de rezolvare a conflictului.

Titlul original: Der Kaufmann und der Papagei
Publicată de: Fischer Taschenbuch Verlag GmbH, Frankfurt am Main, 1979
Limba originală: germană
Traducere: Codruţa Cuc

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.141 sec