Retorno 201. O carte insemnata de 186 de cititori

Retorno 201. O carte insemnata de 186 de cititori
-5%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 44,56 lei
46,90 lei (-4,99%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Retorno 201. O carte insemnata de 186 de cititori  reprezinta editia speciala a titlului Retorno 201, de Guillermo Arriaga, aparut tot la Editura Vellant. Volumul este, asa cum spune si subtitlul, o carte insemnata de 186 de coautori, in care fiecare pagina este desenata, redactata, corectata sau chiar cenzurata de unul dintre cei 186 de cititori care au participat la proiectul O CARTE INSEMNATA.
Pe scurt, povestea Cartii insemnate de la Vellant este urmatoarea: 186 de cititori, prieteni si colaboratori Vellant au primit cate o pagina dintr-o carte - fara a li se oferi vreun amanunt legat de numele autorului sau de desfasurarea firului narativ al cartii. Fiecare cititor a fost rugat sa personalizeze pagina primita dupa bunul plac: desenand-o, corectand-o, comentand-o, lasand o pata de cerneala sau o urma de cafea. La final, Vellant a strans paginile„insemnate” de cititori si a pregatit o editie limitata a cartii-surpriza, astfel ilustrate. Cele doua editii ale cartii (cea originala si cea„insemnata”) au fost lansate impreuna, la lansare fiind invitati toti cei 186 de coautori ai cartii. Printre semnatarii paginilor se numara Alexandru Andries, Ada Milea, Alexandrina Hristov, Ciubi (Pisica Patrata), Marius Chivu, Costi Rogozanu, Dumitru Gorzo, Matei Branea sau Marius Constantinescu.
Un povestitor desavarsit, Guillermo Arriaga marturiseste ca„obligatia unui romancier este de a descoperi sensul mortii pentru a celebra viata”. Cele paisprezece povestiri care alcatuiesc volumul Retorno 201 reiau obsesiile literare prezente si in romanele sale: Escadron Ghilotina, Un dulce miros de moarte si Bizonul din noapte. In universul lui Arriaga nu exista podoabe, nici respect, ci violenta, promiscuitate, indiferenta, absurd si, uneori, ceva ce ar putea semana cu tandretea si compasiunea pentru aceasta umanitate ravasita pe care o pune in scena atat in cartile, cat si in scenariile sale.
“Guillermo Arriaga panorameaza viata oamenilor din cartierele marginase ale Mexico City, apropie durerea si violenta si deseneaza in filigran vise de mantuire. Povestile sale se perinda in ritm diabolic, lasandu-ne inmarmuriti.”
                                                                                                                  Martine Laval (Télérama)
Numar de pagini: 188
Anul aparitiei: 2010
Traducator: Liliana Plesa Iacob
Vezi și alte cărți: Carte

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Un dulce miros de moarte
-5%
30,40 lei
32,00 lei (-5%)
Escadron Ghilotina
-5%
30,40 lei
32,00 lei (-5%)
Retorno 201
-5%
28,41 lei
29,90 lei (-4,98%)

Cărți noi - Altele

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.108 sec