Revolutia franceza. Poporul si regele, volumul I

Revolutia franceza. Poporul si regele, volumul I
-25%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Romane
Preț: 22,43 lei
29,90 lei (-24,98%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Revolutia franceza. Poporul si regele, volumul I de Max Gall. "Aspectul cel mai frapant al Revolutiei franceze este aceasta forta debordanta care doboara toate obstacolele. Vartejul ei duce cu sine… tot ceea ce forta umana a fost in stare sa-i opuna; nimeni nu i-a stat in cale fara sa fie pedepsit… Revolutia franceza ii conduce pe oameni mai mult decat o conduc oamenii pe ea.”
Joseph de Maistre
Consideratii asupra Frantei

Cand si-a propus sa reconstituie, pe solide baze documentare, istoria Revolutiei franceze, Max Gallo era deja autorul de succes al unei exceptionale biografii a imparatului Napoleon.
Fictionand doar la nivelul"punerii in scena”, dar respectand scrupulos datele istorice, scriitorul recompune in acest prim volum din Revolutia franceza imprejurarile care au dus la"divortul” dintre regele Ludovic al XIV-lea, aclamat ca un salvator al poporului la suirea sa pe tron in 1774, si acelasi popor, satul sa indure foamea si sa accepte lipsa de vointa a suveranului sau.

Membru al Academiei Franceze din anul 2007, recompensat cu numeroase premii si distinctii ale statului francez, Max Gallo este inainte de toate o prezenta activa in spatiul cultural si literar francez si european.
 

Numar pagini:424
Anul aparitiei:2010
Vezi și alte cărți: Revolutia

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.126 sec