Spalarea banilor si fenomenul finantarii terorismului

Spalarea banilor si fenomenul finantarii terorismului
-15%
Editura:
Anul publicării: 2011
Categoria: Carti diverse
Preț: 11,90 lei
14,00 lei (-15%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

De cele mai multe ori, teroristul este cetateanul statului A, de  nationalitatea statului B, care actioneaza impotriva statului C, cu arme procurate din statul D prin intermediari din statul E, beneficiind de sprijinul financiar obtinut de la entitati din statul F. In aceste conditii obtinerea de venituri de catre organizatiile teroriste este esentiala pentu realizarea scopurilor obscure. Totusi, profitul este in general obiectivul crimei organizate, in timp ce diferenta de scopuri finale dintre aceste activitati poate ajunge la o anumita limita, organizatiile teroriste au nevoie de sprijin financiar pentru a-si duce la indeplinire planurile mai mult sau mai putin coerente.

O grupare terorista de succes, asemeni unei organizatii criminale, trebuie sa fie capabila sa construiasca si sa mentina o infrastructura financiara eficienta pentru sustinerea actiunilor desfasurate. Astfel, putem vorbi de spalarea banilor pentru finantarea terorismului, cu scopul de a se putea da o aparenta de legalitate unor profituri obtinute din activitatile de criminalitate economico-financiara desfasurate de orgnaizatiile teroriste asociate crimei organizate, in vedrea pastrarii anonimatului.

Din acest motiv prezenta carte face o analiza la problema finantarii terorismului prin metoda spalarii banilor, cat si a implicatiilor acestui amplu si complex fenomen in plan politic, economic si social, asupra societatii si individului in contextul proliferarii fenomenului globalizarii.


Autor(i): Girleanu Ciprian George
An aparitie: 2011
Nr. pagini: 160

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de același autor

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.133 sec