Stima de sine a adolescentilor

Stima de sine a adolescentilor
-15%
Editura:
Anul publicării: 2010
Categoria: Altele
Preț: 16,68 lei
19,62 lei (-14,98%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

ARGUMENT
Lucrarea de fata isi propune o abordare a problemelor cu care se confrunta adolescentii. Adolescenta este o perioada foarte dificila a vietii oricarei persoane: schimbarile biologice, fiziologice dar mai ales psihologice reprezentative pentru aceasta varsta transforma adolescentul intr-un vesnic neinteles. Criza de originalitate pe care o traverseaza orice persoana in aceasta perioada creeaza o si mai mare confuzie in ceea ce priveste nevoile si expectantele adolescentilor.
Un aspect foarte important de care trebuie sa tina seama adultii atunci cand interactioneaza cu adolescentii este cel legat de personalitatea acestora din urma. Adolescenta este perioada de cristalizare a personalitatii, perioada in care au loc profunde schimbari comportamentale care, desi dezorienteaza pe cei din jur, au un rol foarte bine determinat in evolutia ulterioara a persoanei in cauza.
Pornind de la aceste premise am incercat sa abordez problematica referitoare la factorii care influenteaza personalitatea in formare a adolescentilor si rolul pe care il au adultii, mai ales parintii, in cristalizarea unui anumit tip de personalitate.
Am centrat studiul de fata in jurul conceptului de stima de sine deoarece aceasta caracteristica se formeaza prin excelenta in copilarie si adolescenta, influenta ulterioara acestei varste a factorilor de mediu fiind neglijabila. De asemenea, numeroase studii atrag atentia asupra rolului decisiv pe care il are modalitatea in care copiii sunt tratati de parinti in cristalizarea stimei de sine a viitorilor adulti. Chiar daca de multe ori unele comportamente ale parintilor sunt considerate detalii si tratate ca atare, ele pot avea consecinte drastice asupra copilului in cauza, consecinte care il pot urmari toata viata si care rareori pot fi eliminate.

Anul aparitiei: 2010
Nr.pagini: 118

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.219 sec