Totul despre trichineloza

Totul despre trichineloza
-19,9%
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2002
Categoria: Carti diverse
Preț: 3,86 lei
4,82 lei (-19,92%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

In ciuda faptului ca au trecut aproape 130 de ani de la semnalarea primelor imbolnaviri de trichineloza in Romania, cu evolutie grava si decese (Iasi 1874), aceasta periculoasa parazitozoonoza continua si in zilele noastre sa faca multe victime. Dupa o perioada de 70 de ani, timp in care trichineloza a fost tinuta sub un sever control sanitar-veterinar, ea a izbucnit din nou, in mod alarmant, in ultimele doua decenii. atat. la porcine, cat si la om, cu importante pierderi economice si mari suferinte umane. De pilda, numai in anul 1993 au fost depistati, prin examen trichineloscopic, peste 10. 500 porci infestati cu Trichinella spiralis, proveniti din mari ferme si gospodarii ale populatiei si care, prin masurile luate, au fost eliminati din consum. Insa, in acelasi an, un mare numar de proprietari, care, sacrificand porcii din gospodarie, au neglijat sa prezinte probe de carne la medicul veterinar pentru control. Carnea porcilor infestati, ramasi neidentificati, a generat peste 3. 600 imbolnaviri umane, inregistrate oficial, fara a mai lua in calcul bolnavii care nu s-au prezentat la medic in acelasi an si au dus boala pe picioare, cu toate consecintele ei nefaste.
Din pacate, aceasta situatie nefericita se repeta an de an, in special in perioada taierii masive a porcilor din gospodariile populatiei, in sezonul rece, cand spitalele sunt asaltate de bolnavi cu infestatii trichinelice. Multi bolnavi, cu forme clinice severe si grave, apeleaza la medic cu mare intarziere, dupa ce larvele de Trichinella spiralis au afectat grav intregul organism si s-au inchistat in musculatura. Se stie ca toti acesti pacienti ridica probleme dificile de tratament si vindecare.
Situatia actuala a trichinelozei in tara noastra determina serioase implicatii de sanatate, economice si sociale, de o gravitate nemaiintalnita. De altfel, acest fapt ne-a determinat sa elaboram si lucrarea de fata.

Nr. de pagini: 192
Anul aparitiei: 2002
Autori: Ioan Cironeanu, Alex. Teodor Ispas

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.107 sec