VINO SA CUNOSTI PAMANTUL

VINO SA CUNOSTI PAMANTUL
-25%
ISBN: 973-684-541-9
Editura:
Pagini: 64
Categoria: Altele
Preț: 22,81 lei
30,41 lei (-24,99%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Prezentare:

In orice calatorie, e bine sa-ti stea alaturi si un ghid. Cu cat mai cunoscator, cu atat mai bine! "Pasionata si incercata calatoare" intre tinuturile din nord si cele din sud, ca pasare migratoare ce se afla, orice rata salbatica e aproape ghidul perfect. Cu atat mai mult, cu cat e si foarte simpatica, vorbeste limba oamenilor, stie sa deseneze harti, cunoaste o multime de lucruri (pe care, nu-i vorba, le-a si vazut cu ochii ei sau "le-a incercat pe pielea. aaa. penele ei"), explica clar si pe intelesul tuturor copiilor si, inainte de toate, e dispusa sa povesteasca si s-arate tot ce stie oricui ar intreba-o. Intre noi fie vorba, oricine ar deschide atlasul ei organizat "pe teme" (Uite ca si-a facut timp si pentru asa ceva!) aproape ca i-ar face semn sa-si inceapa istorisirile. In orice caz, asta si-ntelege sa faca, de fiecare data, "ghidul-ratusca". Sa vedem mai intai ce atlas grozav a reusit ea sa alcatuiasca.

64 de harti - peste 100 de ilustratii - 39 de planigloburi

120 de grafice si tabele - 2 jocuri instructive

Plansele tematice si instrumentele si jocurile care il alcatuiesc:

Vino sa cunosti Pamantul! (Sa desenam Lumea; O zi pe Pamant; Cum este alcatuit Pamantul; Cum este organizat Pamantul); Casa-Lume (Cum este vremea; Mediul inconjurator; Bogatiile Pamantului; Natura bolnava); Omul in Casa-Lume (Cati suntem; Cum traim; Unde locuim; In familie; Ce si cat mancam; Limbile, religiile); O Lume fara frontiere (Soselele Lumii; Comunicatiile; Oameni in miscare); Lumi fata in fata (Productie, munca; Bogatie si saracie; Trai bun, trai prost; A da, a avea, a schimba; Pacea si razboiul); Instrumente si jocuri (Toate statele Lumii; Indice al numelor si al surselor de informatii; O Lume a jocurilor; Jocuri GEORECORD si GEOTOMBOLA; Plansa cu cartile de joc care trebuie decupate; Embleme, stegulete, cartoane cu casete de joc; Tabla de joc GEOTOMBOLA; Cartonase de joc GEOTOMBOLA)

se sprijina de fiecare data pe o harta (planiglob), reprezentand intreg Pamantul si fiind marcata cu elemente grafice esentiale pentru intelegerea temei propuse. Planiglobul, baza de lucru pentru tema respectiva, include o legenda, care explica simbolurile grafice si cromatice folosite la alcatuirea hartii, in timp ce planiglobul insusi este incarcat (cu masura, pentru a nu complica intelegerea) cu felurite alte elemente grafice si tabele, in care se afla inscrise amanuntele statistice sau detaliile care sustin cel mai bine tema.

Planiglobul este insotit pe plansa tematica respectiva de:

* o sectiune de schite, cu scurte explicatii pentru elementele caracteristice tematic;

* o sectiune de vocabular, spatiu dedicat unor explicatii oferite cuvintelor sau notiunilor mai dificile, dar obligatorii pentru intelegerea temei;

* o sectiune de descoperiri (Descopera unde se afla), in care, cu ajutorul unui planiglob in miniatura insotit de un scurt text introductiv, sunt ilustrate argumentele mai delicate legate de tema tratata, in particular factorii de criza demografica, sociala, economica si de mediu, dar si numeroase curiozitati, recorduri s.a., de fiecare data intr-un limbaj adecvat varstei tinerilor exploratori.

Recapitularile sunt sustinute de plansa Toate statele lumii, ca si de Indicele de cuvinte, la care se adauga, pentru o aprofundare din categoria sa-nvatam jucandu-ne, doua propuneri de jocuri instructive, GEORECORD si GEOTOMBOLA.

Oricine isi poate da seama ce treaba buna e acest atlas alcatuit de ghidul-ratusca. Si nici n-ar fi de mirare daca acolo unde a reusit o ratusca, invatand atatea lucruri interesante, ar reusi si copiii. Cu atat mai mult, cu cat au acum la indemana o minune de atlas!

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Atlas geografic general
-25%
67,43 lei
89,90 lei (-24,99%)
ATLAS GEOGRAFIC
-25%
37,43 lei
49,90 lei (-24,99%)
ATLAS RUTIER - EUROPA 2008
-25%
59,93 lei
79,90 lei (-24,99%)

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.141 sec