Viziunea vizuinii

Viziunea vizuinii
-10%
Anul publicării: 2011
Categoria: Memorialistica
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: In stoc furnizor
Timp confirmare stoc: 5 - 6 zile lucratoare

DESCRIERE

Jocul din Viziunea vizuinii este jocul cu sansa literaturii de a fi citita ca literatura intr-o epoca dominata de lectura suspicioasa.

"Jocul din Viziunea vizuinii este unul complicat si riscant: joc cu ipostazele personajelor, in continua metamorfoza, devenire si fuga, joc cu inserturile tematice grave si referintele savante, care razgandesc firul povestii, joc cu conventiile compozitionale de gen si specie, joc cu sensurile cuvintelor si, pana la urma, joc cu sansa literaturii de a fi citita ca literatura intr-o epoca dominata de lectura suspicioasa.

Viziunea vizuinii exploreaza o lume a aspirantilor la gloria artistica, in registru buf, radicalizand efectul de gratuitate. Tinta predilecta a ironiilor ramane, desigur, tot codul oficial din anii '50 si inceput de '60. In decor silvestru si cu identitati zoomorfe, personajele participa la un cenaclu condus de o autoritate pur birocratica, se lanseaza in denunturi si isi fac la comanda autocritica, mediteaza asupra artei angajate si compun versuri pe schema data, citesc din datorie patriotica romane cu titluri <> precum Victimele exploatarii s. a. m. d."

 Sorina Sorescu

Nr. de pagini: 256
Anul aparitiei: 2011

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.106 sec