Zborul vulturului

Zborul vulturului
-20%
ISBN: 973-7970-19-5
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 174
Format: 13.5 x 20
Preț: 9,60 lei
12,00 lei (-20%)
Promoția expiră la 31.12.2017
Disponibilitate: stoc epuizat
stoc epuizat

DESCRIERE

Zborul vulturului

Prezentare:

Lucrarea de fata cuprinde inregistrarea unor con­vor­biri si discutii purtate de Krishnamurti la Londra, Paris, Amster­dam si Saanen (Elvetia). Temele abordate vizeaza probleme esentiale cu care se confrunta umanitatea: viata, moartea, libertatea: „Iluminarea, spune Krishnamurti, nu poate fi daruita de un altul. Nu se poate atinge iluminarea decat odata cu intelegerea structurii si a naturii eului. Eul este cauza confuziei, violentei si dezbinarii care domneste intre oameni, el este radacina oricarei suferinte”.

In cursul cuvantarilor sale, Krishnamurti observa ca in gandirea noastra obisnuita, chiar atunci cand ea este indrep­­tata spre subiecte grave, noi suntem mult prea inclinati sa verbalizam si sa tragem concluzii. Noi nu privim niciodata problema in sine. Pentru Krishnamurti „viziunea” (vede­rea) si atentia treaza sunt mult mai importante decat orice idee: „Noi suntem teribili de constienti de lucrurile exterioare, dar interior suntem orbi”.

Noi suntem incapabili sa abordam aceste chestiuni vitale care se pun omenirii – conflictul, violenta, frica, posi­bilitatea libertatii, pacea, extazul – cu exceptia cazului cand intelegem entitatea care priveste si care gandeste. Daca observatorul este invaluit in ceata prejudecatilor si este orb fata de sine insasi, el nu cunoaste deformarile constiintei sale – si poate tocmai aceste deformari constituie substanta problemelor carora le suntem prizonieri. Pornind de aci, Krishnamurti vorbeste pe larg despre un fel de a vedea, despre o viziune fara observator si care exclude dualitatea. Dialogurile sau discutiile din partea a doua ne invita sa examinam greselile fundamentale ale modului nostru de a aborda viata si problemele ei. Acestea nu sunt discutii pur­tate la nivel verbal: ele nu sunt concluzii stabilite, probleme rezolvate. Noi ne aflam in fata unui alt mod de a gandi, si Krishnamurti se straduieste, punandu‑si la zid interlocu­torii, sa le arate poarta care se deschide catre necunoscut. El nu subestimeaza stiinta si cercetarea stiintifica, dar vorbeste despre un principiu transcendent, un traseu fara „drum” care, asemeni zborului vulturului, nu lasa dupa el nici o urma.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review

Titluri de aceiași autori

Eliberarea de cunoscut
-20%
13,60 lei
17,00 lei (-20%)
Mintea fara margini
-20%
14,40 lei
18,00 lei (-20%)
Unica revolutie
-20%
10,00 lei
12,50 lei (-20%)

Categorii de carte

Edituri

Transport in Bucuresti

Livrare gratuita in Bucuresti

Carti pentru premii scolare

oferta_premii_scolare.jpg

ANPC

anpc_banner.jpg
Created in 0.117 sec