Bacalaureat 2014, Limba si Literatura Romana - Proba scrisa si proba orala (Profil, real si uman)

Bacalaureat 2014, Limba si Literatura Romana - Proba scrisa si proba orala (Profil, real si uman)
-10%
Anul publicării: 2013
Categoria: Bacalaureat
Preț: 28,80 lei
32,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil

DESCRIERE

Anexa nr, 2 la OMEN nI. 4923/29. 08. 2013 precizeaza ca pentru proba scrisa a EXAMENULUI DE BCALAUREAT 2014, la disciplina LIMBA SI LITERATURA ROMANA exista programe diferentiate in functie de filiera si de profilul urmat d candidati. O programa se adreseaza absolventilor Filierei teoretice - profil real, Filierei tehnologice - toate profilurile si specializarile si Filierei vocationale - toate profilurile si specializarile (cu exceptia profilului pedagogic) si o a doua se adreseaza absolventilor Filierei teoretice - profil umanist si Filierei vocationale - profil pedagogic. Asa cum se poate lesne observa insa, cele patru competente generale, precum si competentele specifice aferente sunt aceleasi pentru toate profilurile, deoarece si programele scolare dupa care s-a studiat limba si literatura romana in liceu au fost elaborate pornind de la aceleasi finalitati. Singurele diferente - nu foarte multe insa! - vizeaza cateva dintre continuturile asociate si tocmai de aceea, pentru a le evidentia, am asezat fata in fata cele doua programe, marcand, acolo unde a fost cazul, continuturile suplimentare de la profilurile umanist si pedagogic.

In consecinta, volumul cuprinde:

1. 30 DE TESTE pentru profilul real, toate profilurile si specializarile filierei tehnologice si
profilurile si speciaiizarile filierei vocationale (cu exceptia profilului pedagogic);
30 DE TESTE pentru profilurile umanist si pedagogic;
30 DE MODELE DE SUBIECfE PENTRU PROBA ORALA, ce pot fi utilizate in cazul in care se doreste a fi organizata o simulare in cadrul clasei, precum si Grila descriptorilor competentei lingvistice de comunicare orala in functie de care se va realiza evaluarea la xamenul din vara viitoare.

Testele 1 - 20 din fiecare sectiune sunt insotite de sugestii care ofera celor interesati posibile cai de rezolvare a cerintelor. Testele 21 - 30 sunt insotite doar de cate un Barem de evaluare si de notare, realizat dupa modelul celui de la examen. Scopul nostru, in cazul acestor ultime teste, a fost de a oferi candidatilor posibilitatea sa lucreze individual si sa-si verifice, si pe aceasta cale, nivelul de pregatire. Toate testele au fost concepute astfel incat sa poata fi rezolvate in intervalul celor 180 de minute de lucru efectiv prevazute de metodologia examenului.

O precizare importanta: avand in vedere ca diferentele dintre cele doua programe de examen nu sunt foarte mari si se refera doar la un numar redus de continuturi, iar formatul subiectelor este identic pentru toate filierele si specializarile, am marcat cu (**) testele strict specifice profilurilor umanist si pedagogic. Celelalte teste, in masura in care se doreste, pot fi rezolvate de catre oricare dintre candidati, indiferent de parcursul urmat in liceu, deoarece nu vizeaza tipuri diferite de cunostinte.

Un Dictionar de termeni literari, foarte util in pregatirea probei scrise, completeaza volumul.

AUTORII

Autori: Florin Ionita, Monica Columban, Horia Corches, Marilena Lascar, Liliana Paicu, Mihail Stan
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 416

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.1303 sec